Ivermectina, medicamentul care a ucis COVID-19 în doar 48 de ore, în laborator. ”Acesta e următorul pas”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Mai multe experimente de laborator au arătat eficiența unui medicament în combaterea SARS-CoV-2. Virusul este eliminat în 48 de ore, în laborator. 

Medicamentul antiparazitar Ivermectina elimină SARS-CoV-2 din celule în 48 de ore, conform unor experimente de laborator, se arată pe site-ul Universității Monash, monash.edu.

Deși se dovedește a fi eficient în mediul de laborator, Ivermectina nu poate fi utilizată la om pentru COVID-19 până când nu sunt finalizate teste și studii clinice pentru a stabili eficacitatea medicamentului la niveluri sigure pentru dozare umană.

Oamenii de știință au arătat că o singură doză de medicament, Ivermectin, ar putea opri dezvoltarea virusului SARS-CoV-2 în cultura celulară.

Sunt necesare teste pe oameni 

Următorii pași sunt pentru a determina doza corectă pentru oameni. Studiul a fost condus de Dr. Kylie Wagstaff.

„Am descoperit că fie și numai o singură doză ar putea înlătura esențial tot ARN-ul viral în 48 de ore și că, chiar și la 24 de ore, a existat o reducere semnificativă a acestuia", a spus dr. Wagstaff.

Ivermectina este un medicament antiparazit aprobat de FDA, care s-a dovedit a fi eficient și in vitro împotriva unei game largi de virusuri, inclusiv virusul HIV, Dengue, Gripa și virusul Zika.

Este nevoie de finanțare 

Dr. Wagstaff a avertizat că testele efectuate în studiu au fost în vitro și că trebuie efectuate teste și la oameni.

”Ivermectina este foarte utilizată pe scară largă și este văzută ca un medicament sigur. Trebuie să ne dăm seama acum dacă doza pe care o puteți folosi la oameni va fi eficientă - acesta este următorul pas", a spus dr. Wagstaff.

Utilizarea Ivermectinei pentru combaterea COVID-19 ar depinde de rezultatele testărilor pre-clinice suplimentare și în cele din urmă ale studiilor clinice, finanțarea fiind necesară urgent pentru a continua progresul lucrărilor, a spus dr. Wagstaff.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel