Medicii din Wuhan recunosc că au fost obligați să ascundă epidemia. Ce a scos la iveală un reportaj filmat cu camera ascunsă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Mai mulți medici din Wuhan au recunoscut că au fost impuși să mintă în privința focarelor de COVID-19.  

Mai mulți medici chinezi au recunoscut  faptul că știau încă de la începutul epidemiei că noul coronavirus se poate transmite de la om la om, dar au fost obligați de guvern să păstreze tăcerea, transmite ITV. Este vorba despre medici care au examinat primele cazuri de coronavirus apărute în China. Ei au fost filmați cu cameră ascunsă de către jurnaliști. Potrivit lor, se știa de la bun început cât de periculos este Sars-Cov-2, iar mai multe decese au fost înregistrate încă de la sfârșitul lunii decembrie 2019.

„De fapt, la finalul lui decembrie sau începutul lui ianuarie, ruda unei persoane pe care o cunoșteam a murit din cauza virusului. Mulți dintre cei care locuiau cu el au fost infectați, inclusiv persoane pe care le cunosc.”, a declarat unul dintre medicii care apar în filmare.

"Ni s-a spus să nu vorbim despre asta"

Doctorii chinezi susțin că Beijingul a încercat să ascundă epidemia încă de la început , iar ei au fost impuși să nu vorbească despre noul virus care începea să se răspândească în Wuhan.

„Știam acest că acest virus se transmite de la om la om. Dar când am participat la o ședință la spital, ni s-a spus să nu vorbim despre asta. Liderii provinciei  le-au transmis spitalelor să nu spună adevărul”, a mai spus unul dintre medicii intervievați cu camera ascunsă.

Medicii au mai spus și că guvernul chinez nu a oprit festivitățile de Anul Nou, deși se știa că petrecerile vor „accelera răspândirea virusului”. Acest documentar vine în contextul în care o echipă a OMS se află în Wuhan pentru a investiga originile pandemiei Covid-19. China a fost acuzată în repetate rânduri că nu a limitat răspândirea virusului în alte țări și că a ascuns gravitatea situației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel