Câți bani primesc medicii de familie pentru un pacient vaccinat împotriva Covid. Guvernul a stabilit sumele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat cum vor fi plătiți medicii de familie care se vor ocupa de vaccinarea populației. 

"În OUG stabilim un lucru extrem de important și anume felul în care vor fi remunerați cei care vor vaccina populația României. Astfel, cei care vor fi în centrele de vaccinare, și nu vor fi detașați sau delegați, deci practic cei care muncesc în afara programului, vor fi remunerați cu 90 de lei pe oră dacă e vorba de medici, cu 45 de lei pe oră dacă e vorba de asistenți medicali și 20 de lei pe oră dacă e vorba de registratori. Vorbim de sume brute!

Am stabilit o formă de remunerare a celor mai importanți vectori de comunicare: anume a medicilor de familie. Ne bazăm pe ei pentru a discuta cu oamenii, să le explice... Cea mai bună informație o iei de la medicul de familie. Ei sunt esențiali acum.

Pentru perioada următoare ne bazăm pe ei să informeze, dar și să programeze. De asemenea, să le stea la dispoziție. Ei vor fi remunerați pentru această muncă suplimentară. Nu e bonus. E o plată suplimentară pentru o muncă suplimentară. Vorbim de 30 de lei pentru fiecare pacient, acolo unde îl programează pe pacient și pacientul se vaccinează. Atunci când se trece de 50% rata de vaccinare din acea listă considerăm că e un efort mai mare. Atunci plata se face cu 50 de lei pe pacient. Peste 60% vorbim de 60 de lei", a spus Vlad Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel