Medicii pun beţe în roate la angajarea bolnavilor de SIDA? Maria Georgescu, director ARAS: "Ăsta e paradoxul. Simt ei nevoia!"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Maria Georgescu, directorul ARAS, a criticat medicii care trec pe adeverinţele de angajare ale pacienţilor faptul că sunt infectaţi cu HIV, deşi pacienţii au dreptul să păstreze acest lucru confidenţial. 

"Oamenii aceştia, luând tratament, sunt apţi de socializare, de muncă, sunt apţi de a-şi oferi iubirea şi ajutorul celorlalţi şi au dreptul să păstreze asta confidenţial. Dar sunt atâtea metode de a descoperi... Avem un caz cu un tânăr de 25 de ani, care a descoperit acum şase luni că e sero-pozitiv şi tocmai se angaja. Nu l-au mai angajat, că a apărut medicina muncii şi a zis că acel cod de pe hârtia asta înseamnă SIDA!", a declarat Maria Georgescu în exclusivitate pentru DC NEWS şi DC MEDICAL

"Despre ce hârtie e vorba? Că aţi reuşit să scoateţi din adeverinţele medicale necesare la angajare", a întrebat Val Vâlcu. 

Paradoxul adeverinţelor semnate de medici 

"Ăsta este paradoxul. A rămas acolo o rubrică, puncte puncte, şi medicii simt nevoia să treacă acolo codul HIV, pentru că s-au obişnuit. Toată lumea îl ştie. Şi în sistemul de învăţământ, când se înscrie la şcoală un copil, medicul de familie se simte în continuare dator să spună că are o boală cronică acel copil şi trece codul. Ăsta este paradoxul! Şi există în continuare mentalitatea să ne ferim de oamenii ăştia. Dar de ce? Că s-a dovedit ştiinţific că nu se transmite cotidian, nici la şcoală, nici la restaurant, nici la cantină, nici la muncă. Doar prin act sexual şi sânge", a mai spus directorul ARAS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel