COVID-19. Medici români, VOLUNTARI în Italia. "Nu am plecat în vacanţă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Medicii români care au fost trimişi în Italia pentru a lupta cu coronavirusul au oferit primele declaraţii.  

"Frica şi emoţia fac parte din viaţa oricui, dar avem şansa să salvăm vieţi. Nu am plecat în city break, în vacanţă, e foarte important ce facem noi aici. Începem treaba de mâine dimineaţă, de la ora 8, şi după 2 săptămâni vom veni înapoi acasă, în linia 1. Cu toţii vom lucra în secţiile UPU, dar şi la ATI. Practic, vom merge unde e mai mare nevoie şi unde pacienţii sunt în stare critică.

La revenirea în ţară, eu şi colegii suntem dispuşi să ne deplasăm oriunde, în orice spital, pentru a sprijini pacienţii indiferent de naţionalitate", a spus dr Alin Suciu la Antena 3. 

Medicii români, plecaţi pe bază de voluntariat 

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acționa la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19, informează MApN, într-un comunicat emis către DC NEWS.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici și asistenți medicali la bord. La Timişoara, unde aeronava va face escală, se vor îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoțită de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel