Medicina nucleară în România. Dr. Mititelu: A fost copilul SĂRAC al medicinei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Medicul Raluca Mititelu spune că în ciuda răspândirii actuale a laboratoarelor de medicină nucleară, este în continuare nevoie de astfel de centre. 

Medicul Raluca Mititelu vorbește despre modul în care medicina nucleară s-a dezvoltat în România și care sunt actualele beneficii. 

„Acum este un pic mai bine, dar a fost o perioadă în care a fost copilul sărac al medicinei din România. S-au desființat laboratoare, oamenii foarte bine pregătiți au emigrat. Ajunsesem la un moment dat când tinerii medici plecau pentru că nu mai aveau unde să se angajeze. Necesită un echipament destul de scump și niște dotări speciale pentru radio-protecție, drept pentru care, foarte multe spitale ori nu și-au permis, ori nu au înțeles ce se întâmplă, pur și simplu au dorit să desființeze aceste laboratoare. 

Sanador

În ultima vreme s-a dezvoltat foarte mult tehnica PET CT, au apărut foarte multe centre private, au început să apară și la stat, inclusiv echipamente PET CT și vedem că ușor, ușor, pe măsură ce anii trec, nu mai sunt atât de puține. Tot este foarte greu pentru că aproape jumătate din județele din România nu au un centru de medicină nucleară, măcar la nivel de spital județean, ceea ce este foarte prost. 

Un pacient oncologic, după ce că are necazul pe care îl are, trebuie să mai suporte și costurile unor deplasări sau a unor liste de așteptare cine știe pe unde ca să își poată face investigația”, a spus Raluca Mititelu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel