Medicul care l-a resuscitat pe Christian Eriksen, primele declaraţii. "S-a agăţat de viaţă"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Christian Eriksen
Facebook Christian Eriksen
Morten Boesen, medicul echipei naţionale a Danemarcei, este omul care l-a resuscitat pe Christian Eriksen, prăbuşit pe teren în minutul 43 al partidei dintre Danemarca şi Finlanda, de la EURO. 

„Am fost chemați când s-a prăbușit pe gazon. Stătea pe o parte și respira. Inițial am simțit că avea puls, dar, imediat, lucrurile s-au schimbat. Am început rapid manevrele de resuscitare.

Doctorul de la stadion ne-a ajutat enorm, ca și restul echipei de urgență. L-am readus printre noi și am vorbit cu el înainte de a-l transporta la spital. Din fericire, s-a agățat de viață”, a spus medicul Morten Boesen, citat de Prosport.

Selecţionerul danez, primele declaraţii după meci 

La rândul său, selecționerul Danemarcei Kasper Hjulmand a vorbit despre Christian Eriksen: „Avem jucători care sunt terminaţi emoţional. Jucători care nu ar mai fi putut intra pe teren. Dar s-au ţinut unii pe alţii. A fost o experienţă traumatizantă. Încercăm să ne revenim şi să mergem mai departe aşa cum putem. Suntem profesionişti. Vom procesa ce s-a întâmplat şi vom continua împreună”.

Simon Kjaer, providenţial în salvarea lui Eriksen

Conform Marca, Simon Kjaer a jucat un rol monumental în procesul de salvare a vieții fotbalistului danez prăbușit pe teren la finalul primei reprize a partidei cu Finlanda de la Copenhaga, la EURO 2020. După ce Eriksen a picat cu fața pe gazon, căpitanul Danemarcei, Kjaer, a alergat din poziția sa de apărător până la colțul terenului unde a avut loc incidentul, luându-i pulsul colegului său și asigurându-se că nu-și înghite limba, lucru care ar fi putut duce la sufocare.

Chiar dacă medicii au intervenit la rândul lor extrem de prompt, Kjaer a avut prima intervenție care i-a permis circulația aerului către plămâni, fiindcă limba devine cel mai tare mușchi al corpului și poate bloca respirația. Actele eroice ale căpitanului danez, legitimat la AC Milan, nu s-au terminat acolo. După ce le-a arătat calea medicilor, pe teren, acesta a format și peretele de intimitate alături de colegi în fața lui Eriksen. Ulterior, acesta a consolat-o și pe partenera lui Christian, Sabrina, alături de care fotbalistul are doi copii.

VEZI Kjaer, rol vital în recuperarea lui Eriksen. Bunul prieten a făcut tot posibilul pentru a-i salva viața

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel