Medicul de pe ambulanța care l-a preluat pe Patrick Ekeng, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Patrick Ekeng a murit în 2016, în timpul unui meci Dinamo București - Viitorul Constanța
Patrick Ekeng a murit în 2016, în timpul unui meci Dinamo București - Viitorul Constanța
Medicul care l-a preluat de la stadion pe fotbalistul lui Dinamo București, Patrick Ekeng, după ce s-a prăbușit pe teren în timpul unui meci din 2016 a fost condamnată definitiv.

Potrivit Agerpres care citează Curtea de Apel București, Mihaiela Elena Duţă, medic pe ambulanța Plus, a fost condamnată la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, ea fiind găsită vinovată pentru că nu a efectuat la timp manevre de resuscitare pentru a-i salva viaţa sportivului.

Curtea de Apel Bucureşti a respins luni apelurile formulate de procurori, Mihaiela Elena Duţă şi rudele lui Ekeng, fiind menţinută sentinţa dată în iunie 2020 de Tribunalul Bucureşti. De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia Tribunalului Bucureşti privind efectuarea de către Mihaiela Elena Duţă a 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Pe de altă parte, CAB a menţinut dispoziţia tribunalului ca medicul şi SC Puls Medica SRL să plătească peste 200.000 de euro membrilor familiei Ekeng, reprezentând daune morale, însă a respins cererea acestora de acordare a unor despăgubiri materiale.

Background

Patrick Ekeng a murit pe data de 6 mai 2016, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. Vedeți mai multe despre acest eveniment AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel