Medicul opozantului rus Alexei Navalnîi, dispărut vineri, a fost găsit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Medicul Alexander Muracovschi a fost găsit, după ce acesta a plecat singur la o partidă de vânătoare vineri, 7 mai. 

Poliția din Omsk, la aproximativ 2.200 de kilometri depărtare de Moscova, a anunțat că medicul Alexander Muracovschi a fost găsit, după ce a luat legătura cu locuitorii din satul Basly. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui oficial al guvernului regional din Omsk. Acesta are o stare de sănătate „normală” și nu au fost făcute declarații care să lase de înțeles că integritatea fizică a medicului ar fi fost afectată. Muracovschi a fost consultat într-un spital din zonă, ca măsură de precauție, scrie Agerpres.        

Alexander Muracovschi, medicul din Omsk care s-a ocupat de stabilizarea lui Alexei Navalnîi imediat după ce a fost otrăvit, a dispărut în timpul unei partide de vânătoare la care a plecat singur. Acesta a plecat cu vehiculul său de teren vinerea trecută pe 7 mai. De atunci, medicul nu a mai fost văzut.           

Poliția din zona vastă și slab populată a comunicat presei ruse că se depun eforturi substanțiale pentru localizarea medicului Muracovschi. La căutări participă serviciile de urgență, drone, un elicopter și voluntari.

Medicul a fost șeful unității spitalicești din Omsk, unde a ajuns opozantul rus, Alexei Navalnîi după ce a fost otrăvit. După acest episod, Muracovschi a fost promovat pe poziția de ministru al sănătății din regiune.           

Teste de laborator efectuate în trei ţări europene au stabilit că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok. Kremlinul a respins în repetate rânduri orice acuzaţie conform căreia autorităţile ruse ar fi încercat să-l omoare pe Navalnîi. După revenirea din Germania, disidentul a fost condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un caz de fraudă datând din 2014, pe care îl denunţă ca fiind orchestrat politic.

Vezi și: Medicul şef al spitalului unde a fost tratat Navalnîi, dat dispărut de poliție

Și proeminentul avocat rus Ivan Pavlov a fost arestat vineri într-un hotel din Moscova de către Serviciul federal de securitate (FSB), au anunţat colegii săi din ONG-ul Komanda 29 (Echipa 29), care reprezintă şi organizaţiile opozantului Alexei Navalnîi vizate de interzicerea activităţilor în urma acuzaţiilor de 'extremism'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel