Medicul Vasi Rădulescu: ”Poți mânca orice dacă ții un echilibru și dacă îți miști corpul de colo-colo!” Alte recomandări pentru sănătate
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Vasi Rădulescu /Foto Facebook
Vasi Rădulescu /Foto Facebook
„Zâmbește, învață mereu, fă lucruri bune, mișcă-te, ascultă muzică sublimă, citește, meditează, lucrează cu pasiune, stai lângă oameni frumoși, trăiește în bucata de timp prinsă între ieri și mâine, descoperă-te și devino cel ce ești cu adevărat”, transmite medicul și scriitorul Vasi Rădulescu. 

„Fericirea nu are o definiție clară și nici vreo rețetă magică. Nu-i ca și cum ai deschide dicționarul și ai primi, hocus pocus, cea mai liniștitoare explicație. Asta-i o chestiune care se descoperă de fiecare-n parte. Eu pot doar să vă spun ce cred că poate aduce o stare vecină cu fericirea, din propria-mi experiență:

Meditația. Stai un sfert de ceas undeva, doar tu cu tine. Nu te gândi la nimic. Inspiră adânc, ține aerul în tine și expiră prelung. Repetă fiecare respirație și lasă-ți mintea într-un calm desăvârșit.

Mișcarea. Aleargă jumătate de ceas, înoată, pedalează pe o bicicletă. Biciuiește puțin inima și ține-o la o frecvență înaltă. Fă asta în fiecare zi. Evită lifturile, scările rulante. Mergi și pe jos. Fii mereu în acțiune.

Lucrurile bune. Dacă le faci în fiecare zi, te vei umple de bucurie. Ajută pe oricine fără să aștepți recompense. Vei fi bogat din toate punctele de vedere dacă vei face cât mai multe lucruri bune pentru alți oameni.

Zâmbetele. Filme, discuții, jocuri, poante, râzi din plin și nu lua totul prea în serios.

Mâncarea. Fă din fiecare masă un festival. Evită alimentele nocive, dar nu lua măsuri drastice, diete aberante sau alte asemenea. Poți mânca orice dacă ții un echilibru și dacă îți miști corpul de colo-colo.

Relațiile. Sociale sau de iubire. Suntem ființe care trebuie să stea unele lângă altele. Izolarea e soră cu tristețea, depresia și disperarea. Sună-ți părinții, întâlnește-te cu prietenii, stai lângă cei mai buni, învață de la mentori, râzi cu apropriații. Iubește pe cineva până-ți iau foc neuronii.

Pasiunea. Pune-o în domeniul tău, învață mereu și dorește-ți să fii cât mai bun. Treci de orice barieră, totul e imposibil până când e depășit. Poți face orice cu pasiune.

Visurile. Visează, apoi mergi pe drumul visurilor tale, cum zicea Thoreau.

Muzica. Cea veche face celulele nervoase să vibreze, să descarce substanțe benefice care te echilibrează. Muzica ține universul pe modul de pace.

Timpul. Trăiește în intervalul prins între ieri și mâine. Adică azi. Adică acum.

Zâmbește, învață mereu, fă lucruri bune, mișcă-te, ascultă muzică sublimă, citește, meditează, lucrează cu pasiune, stai lângă oameni frumoși, trăiește în bucata de timp prinsă între ieri și mâine, descoperă-te și devino cel ce ești cu adevărat. În esența lui, orice om e fericit; prostiile care se depun pe noi ne strică”, a scris Vasi Rădulescu pe contul de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel