Medicul Virgil Musta, după AVERTISMENTUL OMS: În toate țările unde școlile s-au deschis...
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Virgil Musta
Virgil Musta
Medicul Virgil Musta a reacționat după averismentul OMS privind creșterea mortalității, dezvăluind și ce ne așteaptă odată cu deschiderea școlilor. 

Virgil Musta a declarat, în cazul avertismentului OMS, respectiv - în lunile octombrie și noiembrie va crește mortalitatea -, că „a vrut să tragă un semn de alarmă referitor la faptul că în toată Europa, numărul de cazuri este în creștere. Un exemplu negativ este Franța, unde sunt aproximativ 10.000 de cazuri pe zi. Nici noi nu stăm foarte bine. Vedem că în fiecare zi, numărul de cazuri este peste 1300. Suntem într-un platou cu un număr mare de cazuri. Aceste cazurile atrag cu sine și un număr mare cu forme severe, care necesită Terapie Intensivă și procente care decedează”.

„Statistica arată, în toată lumea, că din totalul cazurilor, 10% evoluează sever, iar 4% decedează. Eu nu sunt epidemiolog, dar constat că în toată Europa este această creștere. E important să atragem atenția”, a mai spus Virgil Musta la România TV, luni seară. 

Pericolul deschiderii școlilor

Întrebat dacă deschiderea școlilor va crește semnificativ numărul cazurilor, Virgil Musta a răspuns pozitiv. 

„Sigur va crește. În toate țările unde școlile s-au deschis, numărul de cazuri a crescut. Procentul îmi e greu să-l estimez. Sunt mulți factori: cum am reușit să ne organizăm, cum înțelegem să prevenim contaminarea... Toate au rol în creșterea numărului de cazuri, în contextul deschiderii școli”, a încheiat medicul Virgil Musta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel