Meghan și Harry, anunț NEAȘTEPTAT: Când ne uităm la asta, nu e posibil să mergem înainte!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Prinţul Harry consideră că organizaţia Commonwealth, condusă de bunica lui, regina Elisabeta a II-a, ar trebui să 'îşi recunoască' greşelile din trecutul său colonial, informează AFP.

Prinţul Harry a făcut această declaraţie în timpul unei şedinţe, din care câteva secvenţe video au fost publicate luni de asociaţia care a organizat-o, în siajul mişcării Black Lives Matter.

'Când ne uităm la Commonwealth, nu este posibil să mergem spre înainte, dacă nu ne recunoaştem trecutul', a declarat prinţul Harry, referindu-se la acest grup alcătuit din 54 de ţări, dintre care cele mai multe au făcut parte din fostul imperiu colonial britanic.

'E un proces care ne va face să ne simţim stânjeniţi, dar trebuie să facem asta'

Susţinând o alocuţiune în timpul unei şedinţe video organizate de Queen's Commonwealth Trust, asociaţie creată pentru a permite tinerilor din Commonwealth să îşi exprime punctele de vedere, prinţul britanic, în vârstă de 35 de ani, a spus că 'nu va fi uşor în anumite cazuri, e un proces care ne va face să ne simţim stânjeniţi, dar trebuie să facem asta, pentru că toată lumea va avea de câştigat'.

'Această introspecţie înseamnă să recunoaştem erorile pe care le-am comis cu toţii, nu-i aşa?', a adăugat soţia lui, Meghan Markle, o fostă actriţă americană, metisă şi în vârstă de 38 de ani, care s-a exprimat deja în public la începutul lunii iunie despre rasism şi violenţele comise de Poliţia din Statele Unite.

Ducele şi ducesa de Sussex, preşedinte şi copreşedinte al asociaţiei menţionate, s-au alăturat printr-un streaming video acelei reuniuni organizate pe 1 iulie pentru a reflecta la viitorul organizaţiei Commonwealth în urma apariţiei mişcării Black Lives Matter, creată după moartea lui George Floyd, un american de culoare, neînarmat, care a murit asfixiat de un poliţist caucazian în oraşul Minneapolis.

Din reşedinţa lor din Los Angeles, unde locuiesc după ce s-au retras din rândul membrilor activi ai familiei regale britanice, Harry şi Meghan au stat de vorbă cu patru tineri directori de culoare ai unor organizaţii care luptă împotriva rasismului şi care promovează diversitatea.

Rasismul 'nu îşi are locul în societate'

Săptămâna trecută, prinţul Harry a subliniat angajamentul său personal în lupta împotriva rasismului instituţionalizat, afirmând că acest flagel 'nu îşi are locul în societate', dar este în continuare foarte răspândit. De altfel, prinţul Harry a denunţat de mai multe ori rasismul de care presa britanică a dat dovadă, potrivit propriilor afirmaţii, faţă de soţia lui Meghan.

În Marea Britanie, mai multe manifestaţii asociate mişcării Black Lives Matter au fost organizate în ultimele săptămâni şi unele statui care simbolizau trecutul colonial al ţării au fost vandalizate sau chiar demontate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel