Meleșcanu, DEMISIE, după decizia CCR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Teodor Meleșcanu a anunțat că-și va da demisia după decizia CCR.

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu a declarat miercuri, pentru hotnews.ro că așteaptă să vadă decizia oficială și motivarea Curții Constituționale. Meleșcanu a mai spus că se va conforma hotărîrii luate de judecătorii CCR. După mai bine de patru luni din momentul în care sesizarea făcută de ALDE-PNL-PMP-UDMR a fost depusă, Curtea Constituțională a decis că alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului a fost neconstituțională.

"Aștept decizia oficială și motivarea judecătorilor. O decizie CCR se aplică și cel mai probabil mă voi conforma și voi demisiona de la șefia Senatului", a declarat Teodor Meleșcanu pentru hotnews.ro

Decizia CCR

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, stabilind că este neconstituţională, au declarat surse din CCR, potrivit Agerpres.

Decizia CCR vine în urma sesizării parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului. De precizat este că judecătorii constituționali au amânat de șase ori decizia în acest caz, sesizarea fiind depusă din septembrie 2019, citează hotnews.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel