Mesajul directorului ANM, Elena Mateescu. ”Suntem în activitate 24 din 24”
Autor: Mircea F. Cristian pe 23 Martie, 22:38 | Vremea
Exclusiv

Elena Mateescu

Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a transmis un mesaj clar în interviul pe care ni l-a acordat. 

Dați-mi voie să transmit un mesaj tuturor meteorologilor din întreaga lume și echipei de meteorologi din România, pentru că astăzi este Ziua Internațională a Meteorologiei. În fiecare an, pe 23 martie, Organizația Meteorologică Mondială celebrează, dedicând o temă fiecărui an, iar tema acestui an este ”Clima și Apa”. Și, înainte de a lua pulsul temei dedicate anului 2020, mai ales în contextul evoluției epidemiologice generate de COVID-19, cu siguranță că fiecare picătură de apă va conta, să luăm în considerare măsurile recomandate de autorități”, a spus Elena Mateescu, într-un interviu pentru DC News.

Aproape 140 de ani de 'Meteo'

 

Așadar, ”La Mulți Ani” tuturor meteorologilor români. Mulțumesc pentru tot ceea ce fac, mai ales că suntem în activitate 24 de ore din 24, 365 de zile, și iată că asigurăm activitatea, pentru că misiunea Administrației Naționale de Meteorologie și a tuturor serviciilor meteorologice naționale este aceea de a asigura emiterea de prognoze și avertizări, indiferent în ce situație ne aflăm, tocmai pentru diminuarea impactului fenomenelor meteorologice extreme. Ne apropiem de 140 de ani de când a fost înființat serviciul pe plan mondial, iar cel român este cu trei ani mai tânăr, de aceea facem raportărille la nivel mondial spunând 'în ultimii 140 de ani', în curând 141”, a mai declarat directorul ANM, Elena Mateescu.

Puteți urmări mai multe informații de specialitate în interviul de mai jos:

VIDEO

 

 

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri