Messi și compania se schimbă de echipament, la pauza meciurilor. Condițiile revenirii LaLiga
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 08 mai, 13:30 | Fotbal

Foto: Agerpres

Primul eșalon al fotbalului spaniol, LaLiga, finalizează detaliile protocolului care va permite reluarea sezonului 2019-2020, care ar reîncepe în iunie.

Primul eșalon al fotbalului spaniol, LaLiga, finalizează detaliile protocolului care va permite reluarea sezonului 2019-2020, care ar reîncepe în iunie, conform Marca.

Jucătorii și antrenorii cluburilor din cadrul primelor două ligi spaniole de fotbal au fost testați pentru Covid-19 pentru a determina cine poate reveni la antrenamente. Însă, pentru ca LaLiga și LaLiga 2 să revină, va fi nevoie de niște reguli stricte.

Listă de măsuri

 

Printre măsurile principale se numără: curățarea și inspectarea stadioanelor cu 24h înainte de meciuri; testarea temperaturilor la intrarea în stadion pentru fiecare persoană în parte; folosirea hotelurilor în mod exclusiv pentru jucători.

În ceea ce privește transportul, doar zborurile și trenurile Alta Velocidad Española (trenuri de înaltă viteză, n.r.) ar putea fi folosite. Dacă echipa circulă cu autobuzul, va fi o limită de 25 de jucători/autocar.

Testarea și conduita

 

Când vine vorba de testări, jucătorii care joacă acasă vor fi testați cu 24h înainte de test, iar fotbaliștii care evoluează în deplasare vor fi testați înainte să călătorească spre stadionul gazdă.

Folosirea balustradelor va fi interzisă, iar toți jucătorii vor trebui să-și schimbe echipamentul la pauză. În plus, conferințele de după meci vor avea loc de la distanță, pentru a evita riscul de infectare.

Cel mai curios lucru este ce se întâmplă dacă un jucător este testat pozitiv. Protocolul LaLiga stipulează că jucătorii care au fost infectați vor fi izolați într-o cameră, iar cei din jurul său vor fi testați din nou.

Te-ar putea interesa și ....
Fotbal Vezi toate articolele
Crossuri parteneri