METEO - COD GALBEN în 12 județe. La munte, viscol
Autor: Crişan Andreescu pe 06 mai 2020 / 06:34 | Vremea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de viscol pentru zona montană înaltă şi pentru 12 judeţe, valabilă până joi seară.

 ANM informează că de miercuri dimineață, până joi, la ora 20.00, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90...100 km/h.

"Cu precădere în Carpaţii Meridionali, mai ales în noaptea de miercuri spre joi (6/7 mai) şi pe parcursul zilei de joi (07 mai), va sufla tare, cu viteze de peste 110...120 km/h. Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi local va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea semnificativ", a transmis ANM.

De asemenea, de miercuri  de la ora 12.00, până joi la ora 20.00, este cod galben de vând şi în judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Hunedoara, Braşov, Alba şi Sibiu.

"În intervalul menţionat, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăşi în general 55 şi 65 km/h", a mai transmis ANM.

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri