Meteorologii, COD GALBEN 18 octombrie 2021. Vremea în zilele următoare
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Meteorologii au emis avertizări Cod galben.

Meteorologii au emis, luni dimineață, avertizări Cod galben de ceață, valabile în șase județe din țară.

Potrivit ANM, o avertizare, în vigoare până la ora 9.00, vizează județul Călărași.

Până la ora 10.00, este în vigoare o avertizare pentru localitățile Gherla, Cășeiu, Iclod, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Cuzdrioara, Câțcău, Vad din județul Cluj și Beclean, Nimigea, Șintereag, Braniștea, Petru Rareș, Uriu, Șieu-Odorhei, Chiuza, Ciceu - Mihăiești din județul Bistrița-Năsăud.

De asemenea, tot până la ora 10.00, sunt sub avertizare Cod galben localitățile Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Vințu de Jos, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Șpring, Sântimbru, Lunca Mureșului, Ciugud, Șibot, Mirăslău, Săliștea, Berghin, Noșlac, Rădești, Cut din județul Alba, Târgu Mureș, Luduș, Iernut, Sângeorgiu de Mureș, Ungheni, Sâncraiu de Mureș, Pănet, Gornești, Cristești, Ernei, Brâncovenești, Acățari, Crăciunești, Deda, Reghin, Batoș, Glodeni, Sânpaul, Sântana de Mureș, Aluniș, Lunca, Chețani, Gheorghe Doja, Petelea, Breaza, Vătava, Ogra, Rușii-Munți, Suseni, Cuci, Voivodeni, Ideciu de Jos, Păsăreni, Bogata, Corunca din județul Mureș, dar și zona depresionară a județului Harghita.

În aceste zone se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 100 de metri.

Vremea în zilele următoare. Elena Mateescu (ANM) a anunţat când se încălzeşte

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunţat cum va fi vremea în zilele următoare, după ce săptămâna trecută România a fost acoperită de un val de frig şi ploi. 

„Săptămâna aceasta, mai ales în a doua parte, valorile de temperaturi caracterizează o vreme frumoasă şi mai caldă. La scara întregii ţări, temperaturile se vor situa între 17 până la 20, chiar 22 de grade Celsius în partea de Vest-Sud Vest. În Capitală, vom avea şi 21 de grade Celsius. Vorbim de un ecart al valorilor maxime de 11 până la 16-17 grade Celsius, iar în primele zile ale săptămânii între 12 şi 17 grade Celsius. 

Ploile vor fi în restrângere, atât ca arie cât şi din punct de vedere al cantităţilor. Vor mai fi ploi slabe în zona de munte, dar şi în sud, sud est, centrul ţării. Trebuie să luăm în considerare că nopţile rămân în continuare reci, cel mult 0 până la 7 grade", a declarat Elena Mateescu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel