Metodă nouă de FURT. Spărgătorii de taxiuri, prinși în flagrant
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
O nouă metodă de furt, apărută acum câteva zile, a fost dejucată de polițiștii din Timișoara. Iată cum acționau tinerii.

Războiul dintre copiii spărgători de taxiuri și taximetriști continuă, la Timișoara. Unul dintre puștii care au furat două mașini și au spart zeci de taxiuri a fost prins în flagrant în timp ce încerca să dea o nouă spargere. Minorul se afla sub control judiciar.

Gașca formată din trei minori a apărut pe radarul polițiștilor în noaptea de 15 spre 16 octombrie. Au spart atunci un taxi, iar din interior au furat 500 de lei și cheia unui autoturism Skoda parcat în apropiere. Copiii au plecat apoi cu Skoda la plimbare prin oraș și au fost blocați în trafic, în 16 octombrie, de mai mulți taximetriști, pe strada Mureș din Timișoara.

Primii 2 au fost prinși

Doi dintre copii au fost prinși, însă al treilea, în vârstă de 16 ani, a reușit atunci să scape. Cei mici au fost duși la audieri la secția de poliție și au fost lăsați ulterior să plece acasă fiind cercetați în stare de libertate. După ce au scăpat de la poliție, cei doi s-au întâlnit din nou cu prietenul lor de 16 ani și, în weekendul ce a urmat, au spart zeci de taximetre parcate în Timișoara, în semn de răzbunare.

Ulterior, în 19 octombrie, cei trei au reușit să fure un autoturism Opel din Calea Șagului din Timișoara. Nu au mai rămas să se plimbe prin oraș și au plecat cu mașina prin țară, împreună cu alți doi prieteni. Copiii s-au deplasat până la limita dintre județele Alba și Sibiu unde, în 22 octombrie, în localitatea sibiană Apoldu de Sus, au fost observați de un echipaj de poliție.

Oamenii legii au vrut să îi oprească, însă cel de la volan nu a respectat semnalele. Polițiștii sibieni i-au urmărit pe minori până în Sibiu acolo unde au reușit blocarea autoturismului în trafic și, după ce copiii au reușit să fugă, i-au prins și i-au dus la audieri. Micii infractori au fost predați polițiștilor din Timișoara care i-au audiat, în 22 octombrie. Cel de 16 ani a fost reținut la momentul respectiv pentru 24 de ore, iar apoi a fost plasat sub control judiciar.

În seara de 26 octombrie, în Calea Buziașului din Timișoara, polițiștii Secției 2 au observat patru copii care tocmai ce au spart geamurile unui taximetru parcat și scotoceau în interior. Au reușit să prindă doi dintre ei, de 13 și 16 ani, și să îi ducă la audieri. Cel mare, același implicat în furtul celor două autoturisme și suspectat de zeci de spargeri în oraș.

Băiatul numai ce a fost plasat sub control judiciar, astfel că a fost reținut din nou pentru 24 de ore. Marți seară, polițiștii i-au deschis încă un dosar penal, pentru tentativă la infracțiunea de furt calificat. Minorul urmează să fie prezentat, marți, magistraților cu propunere de arestare preventivă. El le-a povestit polițiștilor care l-au prins că sparge taxiuri din răzbunare, după ce a fost prins de taximetriști la volanul primei mașini furate. Mai mult, le-a spus oamenilor legii că în interiorul taximetrelor găsește bani și tablete, potrivit Tion.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel