Metroul Drumul Taberei. Metrorex explică de ce au durat atât de mult lucrările
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Metrou M5 inaugurare  Foto: Crișan Andreescu
Metrou M5 inaugurare Foto: Crișan Andreescu
Metrorex vine cu explicaţii despre timpul care a fost necesar pentru ca magistrala de metrou Drumul Taberei să fie dată în folosinţă. 

De ce au durat asa de mult timp lucrările la Magistrala 5 de metrou? S-au întrebat mulţi dintre utilizatorii transportului public subteran. Iată câteva aspecte care trebuie luate în considerare, explică Metrorex:

* Un proiect de investiţii de o asemenea anvergură presupune realizarea lucrărilor numai cu respectarea şi îndeplinirea tuturor condiţiilor impuse, astfel încât transportul călătorilor şi funcţionarea întregului ansamblu să se facă în deplină siguranţă.

* Sursele de finanţare pentru un astfel de proiect trebuie asigurate în mod constant, ceea ce a fost posibil din momentul în care Metrorex a fost admisă pentru finanţarea din Fonduri Europene (la începutul anului 2013, la circa 2 ani de la începerea lucrărilor).

* Obţinerea anumitor avize şi acorduri de mediu s-a realizat cu dificultate, raportat la exigenţele reclamate de acceptarea pentru finanţare din fonduri europene.

* Un alt aspect care a determinat întârzieri şi chiar revendicări în instanţă din partea constructorilor îl reprezintă modificarea anumitor reglementări de natură tehnică la nivel european, precum şi anumite dificultăţi tehnice întâmpinate punctual în zona Academiei Militare şi Parc Drumul Taberei.

* Nu în ultimul rând, procesul de realizare a exproprierilor a fost unul destul de laborios şi a necesitat destul timp.

* Pe de altă parte şi mobilizarea constructorilor precum şi poate o parte din abordările de proiectare nu au condus la soluţii mai rapide de realizare a lucrărilor, cu influenţe nedorite în execuţie, se arată în comunicatul Metrorex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel