Michel Platini a revenit în lumea fotbalului. Ce funcție ocupă fostul președinte UEFA
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Fostul președinte al UEFA, Michel Platini, a revenit în lumea fotbalului.

Fostul președinte al UEFA, Michel Platini, a revenit în lumea fotbalului, devenind consilierul personal al lui Philippe Piat, președintele Sindicatului Fotbaliștilor Profesioniști, a anunțat FIFPro, conform Agerpres.

„Ținând cont de experiența sa, de cunoștințele sale și de funcțiile pe care le-a ocupat, el este un personaj important, care va fi ascultat la cel mai înalt nivel", a declarat președintele FIFPro, confirmând informația publicată prima dată în L'Equipe

Piat și Platini, prieteni din 1972

„Îl cunosc din 1972! Şi cum era liber, acest lucru a facilitat colaborarea noastră. Atât timp cât este benevol şi el nu ocupă o funcție electivă, nimic nu ne împiedică să lucrăm împreună", a adăugat Philippe Piat.

Piat speră că influența fostului mare jucător îi va permite să avanseze în mai multe dosare, între care „convenția colectivă europeană, calendarele etc".

Suspendarea lui Platini a expirat în octombrie

Platini a fost ales președinte al UEFA în 2007, fiind suspendat în octombrie 2015 de Comisia de Etică a FIFA, pentru plata controversată de 2 milioane franci elvețieni primită de la președintele FIFA, Sepp Blatter, în schimbul activității sale de consilier.

Suspendarea fostului câștigător al Balonului de Aur a expirat pe 6 octombrie anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel