Microcipul salvator. O familie şi-a regăsit câinele pierdut în urmă cu 6 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Shaggy dispăruse din curtea din spatele casei familiei Andersons, SUA, în urmă cu peste șase ani, eveniment care a declanşat o operaţiune disperată de căutare, însă fără succes.

Când Tina Anderson a primit un telefon, săptămâna trecută, şi a fost întrebată dacă şi-a pierdut câinele, aceasta a răspuns că animalul ei este bine, în bucătărie. Însă, când a fost întrebată dacă numele câinelui este Shaggy, Anderson a recunoscut că a fost atât de şocată încât aproape a scăpat telefonul.

Shaggy dispăruse din curtea din spatele casei familiei Andersons în urmă cu peste șase ani, eveniment care a declanşat o operaţiune disperată de căutare, însă fără succes.

Shaggy, o corcitură de Yorkshire Terrier şi Cocker Spaniel, a fost predat la 6 ianuarie la un departament de poliţie din Chicago. Iniţial, nu a fost identificat un microcip, iar fotografia lui a fost publicată în galeria cu animale fără stăpân a unei fundaţii condusă de locotenent de poliţie John Garrido şi de soţia sa, Anna, relatează marţi DPA, citată de Agerpres.

Precum răpirea unui copil...

Însă, la o scanare ulterioară, s-a dovedit că Shaggy avea microcip, doar că acesta nu se mai afla în zona în care se implantează de obicei aceste dispozitive. Astfel, salvatorii săi au putut lua legătura cu familia Anderson. Toate microcipurile sunt de obicei inserate între omoplaţi, pe spatele câinelui. Unele dintre cele mai vechi se deplasează, a explicat Garrido.

Tina Anderson a declarat că atât ea cât şi membrii familiei sunt încă uluiţi că şi-au regăsit patrupedul, care are în prezent 12 ani. Pierderea câinelui a fost precum răpirea unui copil, ca şi cum un membru al familiei dispare, a spus Anderson.

Nu se ştie unde a fost Shaggy în ultimii șase ani, însă Anderson bănuieşte că după ce a fugit din curtea familiei sale a fost găsit de altcineva şi păstrat până când a scăpat din nou sau a fost abandonat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel