Microscop din vremea lui Charles Darwin, scos la licitație la 2 secole de la fabricație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Microscop din vremea lui Charles Darwin, scos la licitație la 200 de ani de la fabricație  /  Sursă foto Pixaby
Microscop din vremea lui Charles Darwin, scos la licitație la 200 de ani de la fabricație / Sursă foto Pixaby
Un microscop care a fost dăruit de Charles Darwin fiului său va fi scos la licitație.

Un microscop dăruit de Charles Darwin fiului său, Leonard, care s-a aflat în familie aproape 200 de ani, va fi scos la licitaţie în decembrie.

Instrumentul a fost proiectat de Charles Gould pentru firma Cary în jurul anului 1825 şi este unul dintre cele şase microscopuri asociate cu naturalistul britanic, potrivit casei de licitaţii Christie's.

Data fabricării sale coincide cu momentul în care Darwin studia corali şi anemone de mare.

„Simţim o emoţie greu de descris când privim prin el şi vedem lumea microscopică pe care Darwin a văzut-o în anii 1820 şi 1830”, a declarat pentru Reuters James Hyslop, şef de departamentului de instrumente ştiinţifice şi istorie naturală, de la Christie’s.

Darwin şi-a publicat lucrarea inovatoare „Despre originea speciilor” în 1859. Microscopul va fi oferit la licitaţia Christie's Valuable Books & Manuscripts pe 15 decembrie şi are o estimare a preţului de 343.000 dolari - 480.000 de dolari, scrie Mediafax.

Sticlă de şampanie, veche de aproape 150 de ani, scoasă la licitaţie

O sticlă de şampanie produsă în 1874 va fi scoasă la licitaţie la începutul lunii decembrie la casa de licitaţii Christie's din Londra. 

Veche de peste un secol, sticla a fost produsă înainte ca Statuia Libertății să traverseze Atlanticul, înainte ca Alexander Graham Bell să primească brevetul pentru telefon și înainte ca prima sticlă de Coca-Cola să fie vândută.

Sticla, care a stat timp de 147 de ani în pivnițele casei Perrier-Jouet din celebra regiune franceză Epernay, vine la pachet cu un tur, o degustare, o masă pregătită de bucătarul de trei stele Michelin Pierre Gagnaire și o noapte de cazare la Maison Belle Epoque, casa responsabilă pentru acest brand. Specialiştii se aşteaptă ca preţul acesteia să ajungă la 20.000 de euro. 

În ciuda pandemiei globale care a împiedicat vânzările și a perturbat sărbătorile, Comite Champagne estimează că regiunea a adus 4,8 miliarde de dolari în 2020 și a exportat 244 de milioane de sticle. Totalul a scăzut cu aproximativ 18% față de anul precedent (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel