Microsoft închide definitiv Internet Explorer. Browserul, ţinta ironiilor de-a lungul timpului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Browserul Internet Explorer va deveni istorie. 

Microsoft anunţă că va elimina definitiv browserul Internet Explorer în anul 2022. Anunţul a fost făcut într-o postare pe blogul oficial Microsoft. "Viitorul Internet Explorer pe Windows 10 este în Microsoft Edge", se transmite în mesajul Microsoft prin care este promovat actualul browser al companiei, lansat în anul 2015.

"Anunțăm că viitorul Internet Explorer pe Windows 10 se află în Microsoft Edge. Nu numai că Microsoft Edge este o experiență de navigare mai rapidă, mai sigură și mai modernă decât Internet Explorer, dar este, de asemenea, capabil să abordeze o problemă esențială: compatibilitatea pentru site-urile și aplicațiile mai vechi.

Microsoft Edge are încorporat modul Internet Explorer ('modul IE'), astfel încât să puteți accesa acele site-uri și aplicații vechi bazate pe Internet Explorer direct de la Microsoft Edge.

Cu Microsoft Edge capabil să își asume această responsabilitate și multe altele, aplicația desktop Internet Explorer 11 va fi retrasă și va ieși din asistență pe 15 iunie 2022, pentru anumite versiuni de Windows 10", transmit cei din echipa Microsoft.

"Schimbarea a fost necesară"

"Cu Microsoft Edge, oferim o cale către viitorul web, respectând totuși trecutul web. Schimbarea a fost necesară, dar nu am vrut să lăsăm în urmă site-uri web și aplicații fiabile, care funcționează încă. Suntem aici pentru a vă ajuta să treceți la experiența de navigare mai cuprinzătoare a Microsoft Edge și să vă spunem ceva mai multe despre motivul pentru care credem că va răspunde nevoilor dvs., atât acasă, cât și la locul de muncă", mai transmite Microsoft prin mesajul publicat pe blog.

Internet Explorer, subiect de glume 

De-a lungul timpului au apărut pe reţelele sociale numeroase ironii şi glume la adresa browserului Microsoft, Internet Explorer, în special din cauza faptului că internauţii acuzau că acesta era foarte lent. Ba chiar se spunea despre Internet Explorer că este "browserul pe care îl foloseşti ca să descarci Chrome, Opera sau Mozilla".                        

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel