Urmărește emisiunea live
Microsoft înlocuiește oamenii cu inteligența artificială. Noi concedieri
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Microsoft concediază zeci de jurnaliști și editori care lucrează la organizațiile sale Microsoft News și MSN.

Microsoft concediază zeci de jurnaliști și editori care lucrează la organizațiile sale Microsoft News și MSN, conform The Verge. Această decizie a companiei americane face parte dintr-o mișcare mai amplă prin care firma dorește să se bazeze pe inteligența artificială (AI) pentru a selecta știrile și conținutul de pe MSN.com. Mulți dintre cei concediați fuseseră angajați ca editori umani care ajută la alegerea știrilor din anumite aplicații.

„Ca toate companiile, ne evaluăm afacerea în mod regular”, a spus un purtător de cuvânt al Microsoft. „Acest lucru poate duce la creșterea investițiilor și unele domenii și, din când în când, redislocarea în altele. Aceste decizii nu sunt rezultatul pandemiei prezente”.

Mass-media, afectată la nivel mondial

În timp ce Microsoft declară că aceste concedieri nu sunt un rezultat direct al crizei de coronavirus, afacerile mass-media din toată lumea au fost lovite dur de pandemie, fiindcă bugetele publicitare au scăzut drastic în audiovizual, presă scrisă, online și în multe alte domenii.

Business Insider a raportat concedierile de vineri, iar publicația transmite că aproximativ 50 de locuri de muncă au fost eliberate în Statele Unite. Microsoft a intrat în afacerea mass-media de mai bine de 25 de ani, după ce a lansat MSN în 1995. La lansarea Microsoft News de acum doi ani, compania americană a menționat că are „mai mult de 800 de editori care lucrează din 50 de locații ale lumii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel