Mihaela Bilic, avertisment ferm despre GREPFRUT
Autor: Giorgiana Croitoru pe 15 sep, 08:34 | Retete

Foto: Instagram Mihaela Bilic

Mihaela Bilic a transmis un avertisment în ceea ce privește sucul de grepfrut.

"Nu luați medicamente cu suc de grepfrut.

Cu gust acru-amărui și culoare galbenă sau roz, gref-ul este fructul vedetă când vine vorba de slăbit. Nu există dovezi că sucul de gref ar topi grăsimea, însă ce știm sigur e că nu face casă bună cu medicamentele.

Pe lângă vitamine, antioxidanți, fibre și multă apă, el conține o substanță care blochează enzimele hepatice. În aceste condiții anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare (efect de supradoză).

Tot sucul de gref poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora.

Interacțiunea variază de la o persoană la alta, poate apărea la consumul unui singur pahar de suc și poate persista timp de 2-3 zile. Este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic, hipolipemiant. De știut că restul de citrice (portocală, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram.

Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de la pepenele roșu

Pepenele roșu este vedeta verii și este adorat de o mulțime de români, fiind răcoritor, dulce și potrivit unora, perfect pentru dietă, pentru că este format din 92% apă. 

Cu toate acestea, sunt mulți cei care înghit și semințele, fără să știe ce se întâmplă dacă o faci. 

Ei bine, medicii susțin că semințele înghițite nu sunt periculoase, însă cei care o fac se vor lovi de dureri de stomac, din cauza faptului că acestea nu se digeră.

Specialiștii recomandă consumul de ceai din semințe de pepene roșu, deoarece este un excelent diuretic, care ajută la eliminarea nisipului și pietrelor de la rinichi, dar luptă și împotriva paraziţilor intestinali.

Ceai din semințe de pepene. Cum se prepară și la ce e bun

1. Ia semințele crude din pepene și dă-le într-un blender.

2. Pune-le la fiert, apoi strecoară ceaiul și bea-l ca atare.

În cazul în care nu îți place gustul, adaugă câteva lingurițe din ceai în cafea. 

Citește mai departe aici

Marea greșeală pe care o faci când gătești VINETE. Bilic, SECRET în bucătărie: Credeți-mă, vă veți convinge!

Deși pare greu de crezut, până și salata de vinete poate să îngrașe dacă nu este preparată corect. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit secretul unei salate de vinete delicioase, fără calorii.

"Secretul unei salate de vinete dietetice și delicioase stă în…frecare", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram, alături de un video în care prezintă întreg procesul de preparare a salatei. 

Câte minute trebuie frecate, de fapt, vinetele

"Care e secretul pentru o salată de vinere reușită? Ei bine, sunt mai multe!

În primul rând, trebuie să coacem vinetele direct în flacără, apoi le curățăm și le lăsăm bine la scurs ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute.

Ulterior, le tocăm pe un tocător din lemn cu un cuțit de ceramică, ca să nu se oxideze și să nu se înegrească.

Și, surpriza! Adăugăm un...... citește mai departe aici

          View this post on Instagram                      

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri