Mihaela Buzărnescu, calificare în turul II la Roland Garros
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat în runda a doua a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe olandeza Arantxa Rus cu 7-5, 7-5, luni, la Paris.


Buzărnescu (33 ani, 174 WTA) a obţinut victoria într-o oră şi 43 de minute.

Rus (30 ani, 83 WTA) a început bine şi a condus cu 3-0 şi 5-2, ratând şi două mingi de set la 5-3, dar Buzărnescu a continuat revenirea şi s-a impus cu 7-5, după patru ghemuri la rând.

În actul secund, Buzărnescu a început cu break, dar apoi Rus a întors scorul şi a avut 2-1, dar românca a reuşit o nouă serie formidabilă de patru ghemuri şi a condus cu 5-2. Mihaela Buzărnescu nu a reuşit să fructifice avantajul şi a fost egalată, 5-5, dar a găsit resurse să încheie conturile cu 7-5.

Buzărnescu a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 20-9, în timp ce situaţia erorilor neforţate a fost echilibrată (24 Mihaela, 23 Arantxa).

Mihaela Buzărnescu a obţinut a treia sa victorie în faţa olandezei, după două succese în 2017, în primul tur al calificărilor la Wimbledon, cu 2-6, 7-6 (9), 6-2, iar apoi cu 6-4, 6-1 în optimi la Versmold (Germania).

Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA, iar în turul al doilea o va întâlni pe învingătoarea dintre Irina Begu şi americanca Serena Williams.

Tot luni, Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea, după 7-6 (5), 6-2 cu britanica Johanna Konta, cap de serie numărul 19. Următoarea sa adversară va fi italianca Martina Trevisan, care a dispus de belgianca Alison van Uytvanck, cu 7-5, 4-6, 6-4.

Ana Bogdan este prima jucătoare română care a atins turul al treilea, după anunţul retragerii japonezei Naomi Osaka, a doua favorită. Patricia Ţig fusese învinsă în primul tur de Osaka.

În primul tur va juca şi Irina Bara, marţi, împotriva australiencei Astra Sharma, scrie Agerpres. .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel