Mihai Chirica spune că a aflat din presă că este judecat în dosarul ”Leasing pentru autoturisme”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a fost trimis în judecată. Foto: Facebook / Mihai Chirica.
Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a fost trimis în judecată. Foto: Facebook / Mihai Chirica.
Mihai Chirica a fost trimis în judecată în dosarul contractării serviciilor de leasing pentru patru autoturisme.

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, susţine că a aflat prin intermediul mass media de trimiterea în judecată în dosarul întocmit cu privire la contractarea de către municipalitate în 2013 a unui leasing pentru patru autoturisme Skoda, scrie Agerpres. 

"Am aflat din mass-media de faptul că mai mulţi demnitari şi angajaţi ai Primăriei Municipiului Iaşi, printre care şi eu, au fost trimişi în judecată în dosarul contractării serviciilor de leasing pentru patru autoturisme. Opinia publică trebuie să ştie că în acest caz, deschis în urma unei plângeri, inclusiv Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut verificări minuţioase, încă din 2013, timp de circa şase ani, constatând că nu există fapte de corupţie în competenţa sa. În plus, mai multe expertize, inclusiv ale Curţii de Conturi, precum şi instanţele de judecată au demonstrat că nu există niciun prejudiciu pentru bugetul local, motiv pentru care mă simt surprins de această decizie", a spus, prin intermediul unei informări de presă, primarul Mihai Chirica.

Încredere în justiție 



Edilul ieşean susţine că are încredere în justiţie şi va colabora pentru a demonstra nevinovăţia.

"Aşa cum am spus întotdeauna, am încredere deplină în actul de justiţie şi vom colabora cu judecătorii astfel încât să ne dovedim nevinovăţia cât mai repede. Personal, pentru a nu afecta imaginea oraşului nostru, am dorinţa ca acest proces să fie cât mai scurt şi rog instanţa să soluţioneze acest dosar cu înţelepciune şi celeritate", a mai spus primarul Mihai Chirica.

În cursul zilei de miercuri Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că primarul Mihai Chirica a fost trimis în judecată pentru fapte de abuz în serviciu cu privire la achiziţia de către municipalitate, prin leasing operaţional, a patru autoturisme Skoda.

Când ar fi fost comisă fapta



Potrivit sursei citate, fapta pentru care Mihai Chirica este acuzat de procurori de abuz în serviciu ar fi fost comisă în 2013, când era viceprimar al Iaşiului şi înlocuitor al primarului de atunci, Gheorghe Nichita. Prejudiciul estimat este de peste 503.000 lei.

Conform comunicatului procurorilor, dosarul penal cu nr. 7254/P/2019 a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi pe 13 iunie 2019, urmare a disjungerii şi declinării dispuse de către DNA - Serviciul Teritorial Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel