Mihai Chirica intră în grevă japoneză, după ce USR-PLUS a refuzat votarea bugetului local. "Bătălie care nu se mai termină"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Mihai Chirica
Facebook - Mihai Chirica
Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, a declarat că intră în grevă japoneză, alături de consilierii locali din partea PNL, ca răspuns la refuzul USR-PLUS de a vota bugetul local.

Bugetul local pe 2021 al municipiului Iași nu a fost adoptat, întrucât neînțelegerile dintre PNL şi USR-PLUS nu au putut fi rezolvate și nu s-a putut ajunge la un punct de vedere comun. Ca răspuns, primarul Mihai Chirica a declarat că intră în grevă japoneză.

„Felul în care a fost tratat orașul în dezbaterea bugetului din ziua precedentă este o modalitate total iresponsabilă din partea USR PLUS. Este o bătălie politică care nu se mai termină, fără să se țină cont de interesele Iașului, ale ieșenilor. Au evitat pe toată lumea, începând cu toate sindicatele care funcționează în Iași și terminând cu mine ca primar. 

Este o formă de revoltă pentru că nu vreau decât să arăt alegătorilor că prezența la vot trebuie să fie cu responsabilitate tratată, atât ca număr, cât și ca decizie”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, la România TV, după ce consilierii locali ai USR-PLUS s-au abţinut la votul pentru bugetul local . 

Vezi și: Blocaj cu bugetul la Iaşi, acuzații de blat USR-PSD. Maricel Popa spune care e condiţia PSD: I-am transmis primarului Chirica

VEZI ŞI PNL iese la atac şi acuză USR-PLUS Iaşi de "alianţă toxică cu PSD". USR, numită "Uniunea Sabotăm România"

Iașul nu are bani

„Am propus un buget pe care l-am pus în dezbatere și am fost de acord cu toate amendamentele legale, susținute prin prevederile legale în vigoare din statul român. Din punct de vedere al modului de funcționare în continuare, am și adresa de la ANAF care ne anunță că nu se mai pot face transferuri bugetare dinspre bugetul statului către municipiul Iași, deci practic nu mai primim acele sume care sunt veniturile municipiului Iași, ceea ce ne va împiedica să plătim sumele necesare pentru funcționarea acestui oraș. Aceasta este consecința directă și avem, să spunem, câteva presiuni destul de mari în sistemul local de vaccinare, noi susținem persoanele cu handicap, noi plătim salariile pentru 6400 de angajați din toate structurile publice”, a adăugat edilul. 

USR nu doboară pe nimeni

„Nu au reușit să doboare pe nimeni și nici nu vor reuși. Vreau să atrag atenția asupra responsabilității la vot”, a spus acesta. Chirica a descris situația ca pe o „criză politică majoră”.

VEZI ŞI Chirica compară USR-PLUS cu Dragnea. Chichirău, răspuns pentru primarul Iașului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel