Mihai Covaliu, despre potențialul României la JO: Supraviețuim prin EXCEPȚII
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, a făcut declarații în legătură cu participarea României la Jocurile Olimpice.

Președintele COSR a explicat faptul că România supraviețuiește la Jocurile Olimpice datorită excepțiilor precum Halep, Neagu și Drăgulescu, iar țara noastră nu mai are siguranța rezultatului la prestigioasele competiții sportive.

„Venind înapoi la potențialul pe care România îl are la Jocurile Olimpice, sigur, supraviețuim prin excepții. De la Simona Halep, până la Cristina Neagu, până la Federația Română de Canotaj, până la Marian Drăgulescu, care s-a calificat împreună cu altă gimnastică la JO. Iată că sistemul nu mai produce acele echipe care să-ți dea siguranța rezultatului la Jocurile Olimpice”, a spus Covaliu la evenimentul nostru „UPGRADE ROMANIA: SĂNĂTATE PRIN SPORT. SPORTUL, MINA DE AUR A ECONOMIEI”, organizat de trustul de presă DC Media Group.

Șanse de reușită: 0,05%

Mihai Covaliu a spus și că bugetul a fost din start unul mic, care a fost mai apoi micșorat prin rectificare de buget. Așadar, cu investiții atât de mici, șansele noastre de a face performanță la Jocurile Olimpice sunt de 0,05%.

„Din punct de vedere al Comitetului Olimpic Sportiv Român, prin programele derulate împreună cu Federațiile Sportive naționale, am susținut tot ceea ce se putea susține pentru a face performanță la Jocurilor Olimpice. Bineînțeles, conform bugetului pe care l-am avut în acest an, care, după prima rectificare de buget, a fost mai mic cu 8 milioane (lei). Deci, în timpul cursei, în timpul jocului, statul vine și spune că îți mai ia 8 milioane, până la sfârșitul anului te descurci tu, urmează un an olimpic. Ianuarie, februarie, nu se știe dacă vom avea buget, nu se știe dacă vom putea finanța sportul, vedeți cum vă descurcați, ajungeți voi la JO și acolo șansele voastre sunt 0,05%. Mi-aș dori să trecem de 0,0x ca și importanță pe care sportul o are pentru această națiune și sunt aici, în sală, nume mari din sportul românesc. Sunt oameni care s-au format într-un sistem și care au avut tot ceea ce le-a trebuit pentru a face performanță”, a explicat președintele COSR.

Nu se vorbește despre sport

„Sportul, la ora actuală în România, din păcate, nu se numără printre domeniile de interes pentru noi și cel mai trist este că vorbim de industrie, vorbim de sănătate, vorbim de celelalte domenii, artă, cultură, dar nu vorbim de sport. Sportul este lăsat ultimul domeniu de discuție tot timpul. De ce? Pentru că are cel mai mic buget. Nimeni nu se bate pentru sport pentru că nu sunt foarte mulți bani în acest domeniu”, a încheiat Mihai Covaliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel