Urmărește emisiunea live
Mihai Daraban, CCIR: Funcționărimea a sabotat digitalizarea ca să-și justifice existența
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Mihai Daraban, președintele CCIR, susține că vinovați de lipsa digitalizării din instituțiile administrative sunt chiar funcționarii.

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, invitat la dezbaterea DCMedia Group ”Digitalizarea României, prioritate ZERO! Editia a II-a”, a făcut referire la digitalizarea instituțiilor administrative, despre care spune că este sabotată. 

”Vă pot spune că la compania unde activez, noi comunicăm online cu comandanții navelor încă de acum 20 de ani, indiferent că se află în mijlocul Pacificului, Atlanticului sau a Oceanului Indian. S-au făcut pași pentru că ne-a împins piața. (...) Specificul economiei românești este unul de economie subcontractoare și care s-a pliat pe nevoile și comenzile pe care le primim de la partenerii principali de business. Din acest punct de vedere, mediul de afaceri și-a făcut cu prisosință treaba.

Cel mai sensibil subiect, care este indicat și de Eurostat, este această digitalizare administrativă. Înclin să cred că funcționărimea din România a sabotat acest proces de digitalizare ani de zile, tocmai ca să își justifice existența ca salariați.” a spus președintele CCIR, în dezbaterea DCNews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel