Mihai Morar, scrisoare către români: Cinic, violent, șocant, sângeros! România e un SQUID GAME în fiecare zi
Autor: Rodica Mitu pe 13 oct, 17:08 | Coronavirus

Foto Facebook / Mihai Morar

Mihai Morar, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de radio și TV din țară, are o scrisoare pentru „România Cinică”.

„În SQUID GAME, sunt 456 de jucători. Aproape atâția oameni mor de Covid, în fiecare zi, în România. În serialul momentului, cei 456 participă, de bună voie, la jocuri de supraviețuire, inspirate din copilărie. Cine nu trece un joc este omorât. Din 456, va rămâne un singur câștigător. Cinic, violent, șocant, sângeros. 

„E doar ficțiune! Așa ceva nu există în realitate!”

Și, totuși, în România, aproape 456 de „jucători” mor zilnic. Cei mai mulți dintre ei se înscriseseră de bună voie la jocurile de supraviețuire Covid nu există!, Vaccinul mă omoară. Jocurile nu au niciun câștigător. Toți mor. Cinic, violent, sufocant, real”, a scris Mihai Morar în scrisoarea publicată pe Facebook.

„România e un SQUID GAME în fiecare zi”, a mai spus Mihai Morar. 

 

Scrisoarea completă:

Amintim că, recent, fostul prezentator de la Antena Stars a anunțat că una dintre fiicele sale gemene este infectată cu SARS-CoV-2. Mihai Morar, care a făcut și a treia doză de vaccin, are dreptul să iasă din casă, conform regulilor, însă a ales să lucreze de acasă, în ciuda faptului că nu trebuie să stea în carantină.

„În weekend, una dintre gemene a ieșit ”pozitiv” la testul PCR. Toți ceilalți din casă suntem ”negativ”. Deocamdată. Important e că simptomele sunt minore și toată lumea mea e bine.

Conform noului protocol, o persoană vaccinată inclusiv cu a doua doză, chiar dacă e contact direct, nu trebuie să stea în carantină dacă nu prezintă simptome. Mai mult, eu am efectuată și doza a treia. Legal, pot circula liber pe străzi, îmi pot vedea, netulburat, de viață. Moral, însă, am ales să stau acasă.

Cred că una dintre cele mai mari daune pe care le-a făcut pandemia e aceea că toți ne-am luat drepturi absolute. ”Sunt vaccinat, pot face orice vreau!” Sau, dimpotrivă, ”e dreptul meu să nu mă vaccinez!” Pe de altă parte, autoritățile și-au luat dreptul să închidă când vor, ce vor, pe cine vor, uneori, fără nicio explicație sau logică. Am văzut chiar și unii medici care, în numele Cruciadei pandemice, clamau dreptul la dictatură medicală. Ăsta-i baiul cel mare. Ne-am ”îndumnezeit” cu toții. Fiecare în micul lui dumnezeu cu ”d” foarte mic. ”Vaccinul ne va mântui” e religia unora. ”Vaccinul ne omoară” e religia altora. ”Legea suntem noi” e secta unora. Iar, Adevărul, vezi bine, nu-i nici la unii, și nicidecum la alții…”, a scris, luni seară, Mihai Morar pe contul de Facebook. 

„Sunt negativ. Și vaccinat. Și e și ziua mea săptămâna asta. Legea mă lasă să ies pe străzi. Dar e moral? Când știu atâția oameni vaccinați care au fost ”curieri” de virus de ici-colo. M-am vaccinat ca să fiu ”mai liber” decât ”fratele” nevaccinat? Sau m-am vaccinat ca să mă feresc de paturi de fier și măști de oxigen?

Adevărul e în ”vai, mama noastră” de țară.

Cifrele, procentele, A.T.I.-urile spun totul despre noi. Pentru că, oricare dintre noi, ”știe el mai bine”. Fiecare s-a ”îndumnezeit”. Și nu se închină la alți dumnezei cu d mic. Fiecare deține adevărul. Dar știți ce ne lipsește tuturor…? Când era prim-ministru, Nicolae Iorga îi spune lui Ion I.C. Brătianu de la Tribuna Parlamentului: ”Ce pot să învăț eu de la un inginer?” Iar Brătianu îi răspunde atât: ”Măsura, domnule, măsura!” Măsura. Asta ne lipsește tuturor. Ne-am ”îndumnezeit” toți, fără măsură. Toți știm, chiar dacă nici nu suntem în măsură să vorbim. În România, chiar și când se iau măsuri, se iau fără măsură. Ne dușmănim, în loc să ne unim, ne măsurăm puterile, în loc să ne adunăm puterile. Am întrecut orice măsură. Ne-am ”îndumnezeit” în dumnezei cu d mic, fără pic de smerenie”, a conchis Mihai Morar.

Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri