Mihai Șora, mesaj FULMINANT. "Văd revărsându-se LENEA intelectuală. ELE produc cele mai barbare DEZASTRE"
Autor: Giorgiana Croitoru pe 06 aug, 11:03 | Educatie

Mihai Șora

Filosoful Mihai Şora a scris un mesaj dur pe rețelele de socializare, în ceea ce privește sistemul de învățământ și intenția autorităților de a scoate Limba latină din programa școlară, ca parte a schimbărilor avute în vedere de Ministerul Educației pentru învățământul gimnazial. 

"În spatele intenției de a înlătura latina din școală văd revărsându-se, planturoasă și distrugătoare, lenea intelectuală. Este mai gravă decât „simpla“ indiferență față de cuvântul scris, față de un patrimoniu cultural, față de ceea ce ne constituie ca oameni. Este reflexul distructiv, legea nemărturisită a minimului efort, exact acea aversiune care te scoate de pe orbita ființelor gânditoare. Rămâi plutitor în vidul minții tale: nu cauți nimic, nu faci conexiuni între fenomene, nu știi și nici nu ții să afli ce splendori te-au precedat ori care este rostul tău pe lume.

Mintea fără conștiința de sine. Inutil de adăugat că tocmai aceste alcătuiri trândave sunt și cele mai viciate ori viclene, iar – dacă împrejurările istoriei le aduc la putere – ele își răspândesc secrețiile neguroase în Cetate și produc cele mai barbare dezastre. Punctele de suspensie nu înseamnă reflecție", a scris Mihai Șora pe pagina de Facebook.

Te-ar putea interesa și ....
Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri