Mihăilă, scene halucinante în ziua transparentizării datelor despre decesele COVID-19. Cum REFUZĂ să răspundă la o întrebare simplă
Autor: Florentina Constantin pe 13 mai, 10:51 | Personalități politice

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a refuzat să răspundă la o întrebare simplă adresată repetat de reporteri, în timpul conferinței privind raportările COVID. 

Reporter: Aş vrea să vă întreb dacă acest raport va fi făcut public în integralitate sau vom vedea doar aceste concluzii prezentate în conferinţa de presă de astăzi.

Ioana Mihăilă: Nu am prezentat concluzii. Am prezentat datele agregate din toate cele patru baze de date care au fost analizate.

Reporter: Dar documentul, raportul pe care l-aţi avut dumneavoastră pe masă, va fi făcut public sau nu?

Ioana Mihăilă: Acesta este raportul şi numai din raport am citat şi datele toate au fost prezentate în mod agregat.

Văzând că refuză să răspundă la întrebare, un alt reporter intervine.

Reporter: Îmi cer scuze, dar colega mea întreabă dacă veţi face raportul public.

Ioana Mihăilă: Şi răspunsul l-am dat.

Reporter: Nu l-aţi dat!

Între timp, discuţia continuă pe alt subiect, urmând ca reporterul să revină asupra întrebării, în momentul în care i-a venit rândul.

Reporter: Întrebarea pe care a pus-o și colega mea, în legătură cu publicarea raportului. Înţeleg că nu se va publica şi, dacă aşa e, de ce nu, totuşi? 

Ioana Mihăilă: Asta este o afirmaţie. Înţelegeţi că nu se va publica, iar răspunsul meu la întrebarea dumneavoastră este că datele agregate care mi-au fost transmise de Comisie, în acest raport, au fost furnizate integral astăzi.

Reporter: Un răspuns cu da sau nu! Se va publica sau nu raportul?

Ioana Mihăilă: Datele agregate care mi-au fost transmise de Comisie, în acest raport, au fost comunicat integral astăzi!

Sub valul de întrebări ale jurnaliştilor, după ce a refuzat să mai discute pe această temă, Ioana Mihăilă a încheiat subiectul cu un "Mulţumesc!", luând o altă întrebare.

”În 2020, s-au înregistrat la nivel naţional 16.792 de decese cu diagnostic principal COVID-19 cu virus identificat U071 şi 224 de cazuri cu diagnostic principal COVID-19 cu virus neidentificat, U072. De asemenea, s-au înregistrat 3590 de decese de alte cauze, la care s-a asociat şi un diagnostic secundar COVID-19 cu virus identificat şi 281 de cazuri cu diagnostic secundar COVID-19 cu virus neidentificat.", a explicat Ioana Mihăilă, în conferința de presă, despre diferența între decesele COVID reale și cele raportate. Vezi mai mult aici

Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri