Milioane de britanici folosesc parole ușor de ghicit, printre care „parolă” sau „123456”
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 09 apr, 10:27 | Internațional

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Milioane de britanici își folosesc numele animalelor de companie pentru parolele din mediul online, iar acest lucru îi expune la atacuri simple din partea hackerilor.

Conform BBC, Centrul național pentru securitatea cibernetică (NCSC) a transmis în urma unui sondaj că 15% din populația țării folosește numele animalelor în parolele lor, în timp ce 14% utilizează numele rudelor și 13% aleg o dată importantă în loc de parolă. În jur de 6% încă folosesc cuvântul „parolă” în loc de parolă sau în compoziția ei.

NCSC a cerut britanicilor să folosească cuvinte aleatorii care nu pot fi ghicite atât de ușor. Alte parole problematice includ o echipă de fotbal preferată (6%), un șir de cifre ca „123456” (6%) sau un serial favorit (5%). Aproximativ 40% dintre respondenți au spus că niciodată nu au folosit cuvinte ușor de ghicit pentru a-și crea parolele. „Om fi noi o națiune de iubitori de animale, dar utilizarea numelui animalului de companie în loc de parolă te face țintă ușoară pentru hackeri”, a spus directorul de comunicare al NCSC, Nicola Hudson.

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri