Militar de carieră, delapidare de 179.000 de dolari pentru a-și construi o casă. Radu Tudor: Gravă dezonoare. Ăsta e NECAZUL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Un militar de carieră a ajuns, la pensionare, în spatele gratiilor, după ce s-a descoperit că ar fi luat 179.000 de dolari din banii pentru fondurile de război pentru a-și construi o vilă, conform acuzațiilor. Jurnalistul Radu Tudor, specializat în această zonă militară, a vorbit despre acest caz care zdruncină serviciul secret al Armatei Române. 

”Nu poate exista vreo suspiciune a Armatei Române că ar fi protejat ilegalitățile acestui general. Dimpotrivă, cei din Direcția Generală de Informații a Apărării sunt cei care au depistat această problemă, au raportat ministrului și ministrul Apărării a spus că, în secunda doi, toate actele, toate documentele merg la Parchetul Militar. Câtă vreme este o anchetă în curs la Parchetul Militar, această chestiune ține strict de ancheta procurorului.” a spus Radu Tudor, la Antena 3. 

Jurnalistul a spus că generalul era în fruntea Direcției Generale de Informații a Apărării și avea acces și atribuția legală să poate gestiona sumelor pentru operațiuni de informații militare în România și-n afara țării. ”Din perspectiva atribuțiilor legale, nu avem niciun fel de surprindere, necazul e că o instituție de elită cum este Direcția Generală de Informații a Apărării a fost murdărită de un individ care s-a gândit să ia din banii destinați operațiunilor de informații militare în afara țării pentru a-și construi o vilă. E o chestiune de gravă dezonoare pentru el, ca militar de carieră.” a mai spus Radu Tudor. 

Realizatorul TV a precizat că dacă există suspiciuni în legătură cu un control de securitate pe care Ministerul Apărării l-a făcut în instanțele militare, se poate solicita un audit independent, iar situația poate fi lămurită în CSAT: ”Atunci putem ști cu toții dacă cineva a vrut să afle date secrete din acel dosar care se află pe rolul Parchetului Militar” a mai spus el, despre zvonul cu privire la o posibilă intervenție în dosar. 

Curtea Militară de Apel București a dispus, în urmă cu o săptămână, arestul preventiv pentru 30 de zile, pentru inculpatul Iulian Cristian Gherghe, general în rezervă, pentru delapidare.

Vezi aici mai mult despre acuzații: Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe, arestat preventiv pentru delapidare. A recunoscut că a luat 179.000 de dolari din fondurile de război ale Direcției Generale de Informații a Apărării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel