Ministerul Administraţiei, la UDMR. Val Vâlcu: Tensiunile vor dispărea
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor
Într-o intervenție la România TV, jurnalistul Val Vâlcu a analizat împărțirea ministerelor în cadrul coaliției de guvernare, prin prisma vizitei lui Kelemen Hunor la Budapesta, dar și prin cedarea Ministerului Administrației către UDMR.

Într-o intervenție la România TV, jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre riscul la care este susceptibilă coaliția de guvernarea PNL - USR PLUS - UDMR. Acesta a analizat faptul că Ministerul Administrației, minister cheie în numirea prefecților, a fost cedat formațiunii maghiare:

„Discursul anti PSD cu care a supraviețuit PNL-ul, îl împiedică să facă o coaliție, o uniune națională în vreme de criză. Interpretez ca un eșec așa-zisa performanță a Partidului Național Liberal la alegerile parlamentare, s-a dus de la 35% la 25%, totul conjugat cu foamea ... bătaia pentru cașcaval, dorința de a fi cu orice preț la guvernare și Orban la Camera Deputaților. Ca urmare, PNL-ul este împins în brațele UDMR, nu are altă soluție.

Totuși, când vorbiți de ministere importante, vă semnalez un minister pe care l-ați pus al treilea, Ministerul Administrației. Aici se vor rezolva foarte multe conflicte. Dacă vă aduceți aminte, prefectul de Harghita, prefectul de Covasna, luau atitudine atunci când erau tensiuni cu steagurile afișate pe clădirile publice, manifestări legate de Ținutul Secuiesc. Aceste tensiuni vor dispărea pentru că acum, prin Ministerul Administrației, UDMR va pune prefecți. Nu cred că viitorul prefect de Covasna sau de Harghita va mai interfera cu acest gen de acțiuni“, a punctat Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel