Ministerul Sănătății, MESAJ pentru părinți
Autor: Ioan-Radu Gava pe 05 oct, 15:48 | Educatie

Foto: Agerpres

Ministerul Sănătății a lansat un apel pentru părinți, în contextul accelerării imunizării copiilor prin Programul național de vaccinare.

Ministerul Sănătății încurajează părinții să colaboreze cu autoritățile medicale și medicii de familie pentru accelerarea imunizării copiilor, în cadrul Programului național de vaccinare.

“Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS Cov 2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielita si tuse convulsiva, realizându-se în proporție de doar 22%.

Aceasta vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 si 6 ani astfel încât copii sa fie pregătiți pentru intrarea in colectivitățile școlare.

De asemenea, vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care țara noastră nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă.

Ministerul Sănătății recomandă tuturor părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivita.

Te-ar putea interesa și ....
Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri