Ministerul Sănătății o contrazice pe ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă: Câte paturi sunt, în realitate, la ATI COVID
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ Pixabay
foto ilustrativ Pixabay
Numărul paturilor ATI COVID-19 rămâne un subiect controversat în Ministerul Sănătății, indiferent de ministru. Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, a spus astăzi că ar fi libere un număr de paturi, când, în realitate, ar exista mult mai puține paturi libere. 

Mihăilă spune că sunt 247 paturi ATI COVID libere, când, de fapt, ar fi doar 86

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că la nivel naţional sunt peste 240 de paturi libere, iar în Capitală 55. În realitate, în toată ţara ar fi doar 86 de paturi libere pentru acești pacienți, după cum a confirmat Ministerul Sănătății pentru Digi24

Ioana Mihăilă: 55 de paturi libere doar în București

"Într-adevăr, situaţia este mai bună decât în săptămânile trecute. În momentul acesta, avem la nivel naţional 247 de paturi de Terapie intensivă neocupate, conform raportărilor verificate ieri (duminică - n.r.), la ora 17.00. (...) La nivel naţional, 247 de paturi libere pentru adulţi, 32 paturi libere pentru copii. La nivelul Bucureştiului, 55 de paturi libere pentru adulţi şi 10 paturi libere pentru copii", a spus Ioana Mihăilă, luni.

Ea a afirmat că numărul de infectări cu SARS-CoV-2 raportat zilnic "respectă realitatea" și este verificat din mai multe surse: "De exemplu, pentru numărul de paturi am solicitat informaţiile ieri pentru ora 17:00 şi ele au fost concordante. Cele două surse de informaţii au fost Centrul de comandă de la Ministerul Sănătăţii şi Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei care ajută la transferul pacienţilor între unităţile sanitare".

Însă, problema este că numărul de paturi comunicat de ministrul Sănătății nu corespunde însă cu cel din realitate. Nici managerii de spitale nu susțin că au paturi libere în ATI pentru pacienții cu coronavirus.

86 de paturi libere ATI COVID-19 în toată țara

 

Concret, în țară sunt 86 de paturi libere, iar în București s-au ocupat și cele două care mai erau libere în cursul dimineții, anunță sursa citată. 

Totodată, în secțiile de primiri urgențe sunt 397 de pacienți care au nevoie de un transfer într-un spital Covid și 37 au nevoie de terapie intensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel