Miniştrii Aurescu şi Alexandru, la raport în Senat. Care este motivul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Biroul permanent al Senatului a decis luni că miniştrii Afacerilor Externe şi Muncii, Bogdan Aurescu şi Violeta Alexandru, vor fi audiaţi joi în Comisiile reunite de politică externă, afaceri europene şi muncă ale Senatului, în legătură cu măsurile luate de Guvern pentru protejarea lucrătorilor români din străinatate în perioada pandemiei. 

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a propus sâmbătă, într-un mesaj pe Facebook, audierea ministrului de Externe Bogdan Aurescu. 'Luni, 4 mai a.c., în cadrul Biroului Permanent al Senatului, voi propune audierea ministrului de Externe, domnul Bogdan Aurescu, în cadrul Comisiilor reunite pentru muncă, pentru politică externă şi afaceri europene referitor la măsurile luate de Guvern pentru protejarea lucrătorilor români din străinatate în perioada pandemiei', a scris Cazanciuc, sâmbătă, pe Facebook.

Cazanciuc a mai scris pe Facebook că solidaritatea muncitorilor români care lucrează în străinătate trebuie să devină 'o realitate', iar statul român ar trebui să negocieze, prin acorduri cu alte ţări, condiţii mai bune pentru cei care aleg să muncească peste hotare.

'La 1 Mai 2020, Solidaritatea, aşa cum a fost cunoscută iniţial în România sărbătoarea muncitorilor, trebuie să devină urgent o realitate pentru miile de muncitori români îmbarcaţi în avioane şi duşi să lucreze câmpurile unde ziua de muncă înseamnă 12 ore pe zi, şapte zile din şapte, aşa cum se întâmpla acum două secole, când erau abandonaţi de ţara de origine şi exploataţi de ţara 'adoptivă, a afirmat Cazanciuc. Potrivit lui Cazanciuc, diplomaţii români trebuie să verifice ceea ce presa prezintă drept 'suferinţele muncitorilor români', potrivit Agepres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel