Ministrul Cîmpeanu ia în calcul scurtarea sem. II cu o săptămână. Recuperarea, în 5 zile de sâmbătă și examene naționale neschimbate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre variantele prin care se va lungi vacanța de primăvară și se va scurta semestrul al II-lea al anului școlar 2020-2021.

Invitat la Digi 24 pentru a discuta despre modificările programei școlare, acesta a explicat: „Haideți să nu ne mai jucăm pentru că nu este o situație care ne permite să ne jucăm. Trebuie să fim cu toții responsabili. Nu este o modificare la modificare. Ieri, Ministerul Educației a asumat o propunere în interesul elevilor, pentru că ME încearcă întotdeauna să îmbine interesul școlii, interesul părinților și interesul elevilor. Dacă nu reușește să îmbine toate aceste trei interse, pune pe primul plan interesul elevilor”.

„Această propunere a fost asumată de către Ministerul Educației, care nu este singur, are parteneri de dialog. Partenerii de dialog cu care încă de ieri am sstabilit discuții pentru ziua de mâine, ora 10:00, cu Comitetul de dialog social. Așteptăm orice propunere care poate fi mai bună în interesul elevilor. Ministerul Educației nu se consideră deținătorul absolut al celor mai bune soluții”, a adăugat ministrul.

Semestrul II, scurtat cu o săptămână. Recuperările, în weekend

„Ministerul Educației poate să vină mâine, spre exemplu, în Comitetul de dialog social, cu următoarea propunere. Se păstrează vacanța de primăvară programată și anunțată în varianta de ieri, între 2 aprilie și 4 mai, dar pentru a lăsa examenele naționale așa cum au fost planificate am putea lua în considerare scurtarea semestrului II cu o săptămână. În acest fel, Evaluarea Națională ar putea să înceapă pe 22 iunie, așa cum a fost programată, Bacalaureatul pe 28 iunie, așa cum a fost programat. Deci, nu am perturba în niciun fel examenele naționale dacă scurtăm cu o săptămână semestrul, dacă va fi considerată acceptabilă această variantă”, a mai spus Cîmpeanu.

„Sigur, acea săptămână ar trebui să fie recuperată, tot în interesul elevilor, în cinci zile de sâmbătă, de exemplu. Mai departe, semestrul doi s-ar prelungi în acest fel doar cu o săptămână. Adică de pe 18 iunie pe 25 iunie, rămânând tot în luna iunie. Este o variantă alternativă pe care o punem la dispoziție partenerilor noștri de dialog”, a continuat el.

Vacanța respectă și nevoile epidemiologice care se impun

„Un lucru foarte important de precizat: oricum toată lumea cunoștea varianta actuală a calendarului anului școlar. Între 2 și 11 aprilie este vacanța pentru Sărbătorile Pascale Catolice. Între 30 aprilie și 9 mai este prevăzută vacanță pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe. S-a propus o punte între cele două vacanțe, între 12 aprilie și 29 aprilie, care se suprapune peste o perioadă de vârf epidemiologic anunțată de către specialiștii din sănătate. De altfel, această lună de vacanță a fost solicitarea expres a Ministerului Săntăății, fundamentatăpe considerente epidemiologice, și oricum școlile nu ar fi putut rămâne deschise în luna aprilie”, a mai spus ministrul Educației. Acesta a conchis explicând că nu este singura variantă luată în calcul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel