Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunțat patru variante pentru redeschiderea sectorului cultural: Dorim să se evite închiderea totală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunță că există în lucru ”elaborarea unor norme care să evite pe viitor oprirea totală a evenimentelor culturale”. 

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a anunțat în direct la Antena 3 patru propuneri pentru redeschiderea sectorului cultural și pentru ca oamenii să poată lua parte la evenimentele culturale. 

Patru variante de acces la evenimente culturale

"Lucrăm la elaborarea unor norme care să evite pe viitor oprirea totală a evenimentelor culturale, personal știți că m-am exprimat în sensul în care am susținut în permanență continuitatea actului cultural. (...) Este bine ca în această perioadă să venim și cu soluții, nu doar cu restricții. Vom pune la dispoziție patru variante, fie prezentarea unei adeverințe de vaccinare, fie prezentarea unui test negativ, efectuat cu maxim 48 de ore înainte, fie prezentarea unui document medical care să ateste faptul că ați trecut deja prin boală și v-ați imunizat. Dacă nu îndeplinești niciuna din condiții, atunci să ai posibilitatea să te testezi la fața locului și printr-o aplicație pe mobil să primești rezultatul testului în maxim 15 minute, iar aplicația să includă și opțiunea de a cumpăra atunci, pe loc, biletul. Aici vorbim și de experiența altor state”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Momentan sunt doar propuneri

Ministrul Culturii a spus că în prezent este vorba doar de niște propuneri de măsuri. 

”Variantele sunt doar componente dintr-un set de norme, sunt doar propuneri. Venim cu două seturi de norme, unul pentru interior, altul pentru exterior. În primul ca organizatorul să poată avea un plan A, pentru o situație epidemiologică bună și un plan B, pentru o situație epidemiologică mai puțin fericită. Noi dorim să se evite închiderea totală. Aceste seturi de propuneri, norme pe care le vom înainta sub formă de propuneri, le vom avea gata undeva la jumătatea lunii aprilie (...) De la 1 iunie se dorește o resetare a tuturor sectoarelor”, a mai declarat Bogdan Gheorghiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel