Ministrul Educației, Monica Anisie: Cele trei scenarii pentru începerea noului an școlar
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ministrul Educației, Monica Anisie, a prezentat cele trei scenarii în care elevii din România vor putea începe anul școlar 2020-2021.

Monica Anisie a anunţat că anul şcolar poate începe pe 14 septembrie, în cazul în care situaţia epidemiologică permite acest lucru. 

„Așteptăm din partea Ministerului Sănătății normele sanitare, în momentul în care acestea vor fi transmise, putem să luăm și anumite decizii. Avem trei scenarii pentru noul an şcolar. Putem să începem anul școlar pe 14 septembrie, dacă situația epidemiologică nu este gravă”, a declarat ministrul Monica Anisie la dezbaterea online World Vision România, potrivit Edupedu.

Scenariile pentru începerea anului școlar

  1. începerea anului școlar în mod clasic
  2. jumătate dintre elevi, la şcoală, iar restul online, cu rocadă
  3. şcoala să continuă online

„Ne dorim cu toții să nu existe o astfel de situație. Înțeleg nevoia ca elevii să revină la sala de clasă. Dar întotdeauna trebuie să ne gândim și la sănătatea copiilor, la siguranța lor, să nu neglijăm siguranța și sănătatea cadrelor didactice”, a mai precizat Monica Anisie. 

Privind elevii care nu au posibilitatea să urmeze cursurile online, Monica Anisie a transmis că există un departament în cadrul ministerului care se ocupă de efectuarea unei centralizări a datelor. Astfel, se vor putea realiza măsuri de intervenție în locurile în care nu s-au putut desfășura cursuri online. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel