Ministrul german al sănătății cere cooperare, după ce Germania și-a procurat vaccinuri anti-COVID pe cont propriu. "Putem doar împreună"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ministrul german al sănătății a declarat că Germania nu poate câştiga bătălia împotriva coronavirusului fără statele vecine din Uniunea Europeană.

Germania nu poate câştiga bătălia împotriva coronavirusului fără statele vecine din Uniunea Europeană, a declarat miercuri parlamentului de la Berlin ministrul sănătăţii, Jens Spahn, în cadrul argumentaţiei privind modul de desfăşurare a campaniei de vaccinare, transmite Agerpres, citând DPA.

"Nicio ţară, niciun stat, niciun guvern nu poate învinge acest virus singur; putem doar împreună", a susţinut Spahn într-un discurs în faţa deputaţilor, după ce mai multe partide au criticat gestionarea vaccinării. Ministrul a repetat că Germania a comandat suficiente doze de vaccin pentru întreaga populaţie de 83 de milioane, pe anul acesta, şi a explicat ritmul scăzut al administrării de până acum prin oferta redusă şi cererea foarte ridicată.


Spahn a insistat că este important ca vaccinurile să fie comandate prin intermediul Comisiei Europene. Această abordare arată solidaritatea cu statele mai mici şi mai sărace din UE, dar are în acelaşi timp şi avantaje pentru economia germană, a arătat ministrul: "Este o chestiune de bun-simţ economic să vaccinăm Europa, nu fiecare naţiune".

Germania a comandat doze suplimentare pe cont proriu



Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al ministerului sănătăţii a declarat că Germania a comandat doze suplimentare de vaccin şi prin contracte bilaterale cu producătorii. Pe lângă cele circa 60 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech asigurate în cadrul contractelor Uniunii Europene, Germania va primi încă 30 de milioane de doze conform unor contracte directe, a arătat sursa oficială respectivă.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a criticat miercuri astfel de înţelegeri bilaterale într-o videoconferinţă cu miniştrii sănătăţii din UE, însă nu a nominalizat pe nimeni. Ea a subliniat că statele membre ale Uniunii au convenit să nu demareze proceduri proprii de achiziţie a vaccinurilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel