Urmărește emisiunea live
Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Taxa pe ambalaje, în câteva săptămâni
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Râul Cerna, sufocat de ambalaje. Foto: Administrația Apele Române
Râul Cerna, sufocat de ambalaje. Foto: Administrația Apele Române
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat, luni, la Antena 3, că proiectul Hotărârii de Guvern care va introduce o taxă pe ambalaje va fi elaborat în câteva săptămâni. Scopul declarat al actului normativ este creşterea gradului de reciclare a ambalajelor.

Potrivit  proiectului, consumatorul final va plăti 50 de bani pentru fiecare ambalaj din plastic, aluminiu sau sticlă cu capacitatea de până la trei litri, excepţie făcând ambalajele lactatelor.

Banii urmează să fie recuperaţi în urma reciclării deşeurilor la automate amplasate special. 

"Este un proiect de Hotărâre de Guvern care a fost în consultare publică. Luni (11 ianuarie, n.r.) am avut trei sau patru ore de discuţii cu principalii factori care sunt implicaţi şi vor fi implicaţi în procedura de colectare şi de garantare, de funcţionare a sistemului, care este unul destul de complex. Am văzut o voinţă de implicare din partea producătorilor de băuturi alcoolice, bere şi alte băuturi şi din partea producătorilor de sucuri.

În cel mai scurt timp posibil, probabil în câteva săptămâni, vom avea concepută Hotărârea de Guvern. Aşa cum este acum gândit sistemul, în preţul fiecărui produs va fi inclusă garanţia de 50 de bani care va fi plătită de consumator", a afirmat ministrul Mediului, luni seară, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel