Ministrul Mediului, veşti alarmante pentru cardiaci. Legătură cu poluarea
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat că în Bucureşti există o legătură între poluare şi infarct, precum şi alte boli cardiovasculare. 

„M-am bucurat că după ore de discuții, administrațiile Brașov, Iași și București au înțeles că Planul de măsuri asumat (PICA) tebuie să aibă un ritm mai alert de implementare, toate cele trei admnistrații admit că au depășiri peste cât ar trebui să aibă pe acești indicatori PM10, important este ca în perioada imediat următoare să-și intensifice implentarea măsurilor de infrastructură și de mediu. În ceea ce privește Bucureștiul, aici situația este mult mai tragică. (...) Discuția cu autoritatea publică a fost ca acest PICA să fie implementat cât se poate de repede", a declarat, luni, Costel Alexe, după întâlnirea cu primarii din București, Brașov și Iași.

Legătură între poluare şi boli 

Potrivit lui Alexe, în momentul de față există o asociere între ceea ce înseamnă zonele cu poluare și îmbolnăvirea populației.

„În momentul de față, și Iași și Brașov au înțeles că au nevoie de aceste rapoarte privind starea de sănătate a populației, raport pe care Bucureștiul îl are astăzi și care spune foarte clar că avem asociere certă în ceea ce înseamnă zonele cu poluare, cu PM 10, și incidența cazurilor de infarct miocardic și a tuturor celorlalte boli cardiovasculare", a declarat Alexe, conform Mediafax. 

Creşte numărul de staţii de monitorizare a aerului


Acesta mai spune că la rețeaua stațiilor de monitorizare din București se vor mai adăuga încă trei, iar la Brașov și la Iași vor fi achiziționate în acest an două laboratoare mobile de măsurare a calității aerului.

„Rolul Gărzi de Mediu trebui să fie unul extraordinar de activ în ceea ce privește verificarea respectării condițiilor din avize și acordurile de mediu pentru toți operatorii privați sau administrațiile locale, pentru că o mare cantitate din acest PM10 rezultă din aceste șantiere haotice care sunt azi în România (...) Observ o relaxare nejustificată a gărzilor de mediu în ceea ce privește verificarea condițiior de mediu pe care ar fi trebuit să le îndeplinească autoritățile locale. Este inadmisibil ca într-o capitală cu atât de multe probleme, Garda Națională de Mediu să fi fost atât de nepăsătoare", a mai declarat Alexe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel