Urmărește emisiunea live
Ministrul Tătaru, UIMIT de ce a văzut pe stradă: Au făcut-o, deși noi nu am zis!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost impresionat de ce a văzut pe stradă, în drum spre o emisiune de la B1 TV.

El a apreciat că românii poartă mască de protecție chiar și pe stradă!

'Venind în seara aceasta, la dvs. la emisiune (n.r. B1 TV), am văzut oameni pe stradă care purtau măști, deși noi am spus că în spațiul liber nu trebuie să purtăm. Este un moment care m-a făcut să cred că, totuși, am rămas cu ceva după aceste 2 luni, cu o încredere!' a spus ministrul Nelu Tătaru, în direct, la B1 TV. 

Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

'La sfârşitul acestei săptămâni vom avea şi evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare şi vom putea spune şi măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată putem spune destul de sigur că vom redeschide terasele. (...) Păstrăm aceeaşi distanţare socială, de un metru şi jumătate, şi precauţii pentru locurile comune, cum sunt toaletele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea o vom face la sfârşitul acestei săptămâni. Vor apărea ordine de ministru comune în care vom relata şi zonele care se vor deschide, dar vom avea şi acele măsuri care dau modul de desfăşurare şi funcţionare a acestor activităţi care vor fi relaxate', a spus Nelu Tătaru.

Acesta a punctat că din 15 iunie pot fi redeschise şi plajele, iar din lunile iulie-august, românii să aibă 'o viaţă cvasi-normală'.

'Dacă lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gândim să deschidem şi plajele. Distanţarea fizică rămâne un principiu de bază, spaţiile comune, suprafeţele comune, igiena rămân principii de bază. Dacă respectăm aceste precauţii, ne putem permite în timp şi alte relaxări', a precizat Nelu Tătaru. Ministrul Sănătăţii a menţionat că în spaţiile deschise, cum sunt terasele, nu există obligativitatea măsurării temperaturii clienţilor. 

Eficiența măștilor

Măștile sunt eficiente dacă sunt folosite în combinație cu curățarea frecventă a mâinilor cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun. Mai exact, înainte de a utiliza masca, mâinile trebuie igienizate (cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun). Masca de protecție trebuie să acopere atât gura cât și nasul și să fie schimbată o dată la 4 ore sau ori de câte ori aceasta s-a umezit sau s-a deteriorat.

Masca nu se atinge în timpul purtării, iar în cazul atingerii măștii, mâinile trebuie igienizate cu soluție pe bază de alcool sau cu apă și săpun.

După utilizare, masca se aruncă de îndată într-un spațiu special amenajat, preferabil cu capac, operațiune urmată de igienizarea mâinilor. NU se recomandă reutilizarea măștilor medicale.

Măștile nemedicale se spală zilnic la o temperatură de 60- 90 C și se calcă cu fier de călcat prevăzut cu abur, la temperatură maximă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel