Ministrul Teleman, anunț în PREMIERĂ: Tehnologii ale viitorului. Adună echipe puternice din Europa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a vorbit despre digitalizare şi tehnologiile viitorului în cadrul unui eveniment organizat de DC MEDIA Group

"Direcţia ar trebui să fie spre dezvoltarea unor noi verticale, cum a fost industria tehnologiei de software. Una care ne-a bătut la uşă deja e cea de securitate cibernetică. Sunt optimist că ne putem aştepta la o creştere în următorii 10 ani, undeva la 6 la sută din PIB. Ia gândiţi-vă ce ar însemna ca România să aibă peste 10 la sută din PIB din această zonă. 

Sunt şi aceste tehnologii ale viitorului, cum este inteligenţa artificială, unde sunt iniţiative pe care le vom susţine prin PNRR. Vedem companii private care au reuşit să facă lucruri extraordinare în tehnologiile blockchain şi avem un al doilea unicord curând, Elrond. Vorbim şi de comunicaţiile cuantice, în care Europa investeşte. 

În România am putea avea în premieră un hecatron guvernamental care să adune toate echipele puternice din Europa şi doi ani de zile să dezvolte tehnologii ale viitorului sau produse bazate pe tehnologii ale viitorului. Nu ar trebui să găsim decât ce ne încurcă cel mai mult: modelul legislativ care să permită astfel de competiţii, sprijinite de Guvernul României, în ţara noastră", a spus Ciprian Teleman la dezbaterea "Digitalizarea Romaniei, prioritate ZERO! Editia a II-a", organizată de DC MEDIA GROUP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel