Ministrul Vela, CONCLUZIE după alegerile de pe 27 septembrie
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ministrul de Interne Marcel Vela a transmis un mesaj, marți, privind alegerile locale din 27 septembrie. 

Ministrul de Interne Marcel Vela a transmis, printr-o postare pe Facebook, un mesaj către români.

„Am fost și rămân foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în contextul acestor alegeri și, credeți-mă nu voi tolera nicio abatere de la lege! Colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne sunt în continuare la datorie”, începe Vela mesajul. 

În continuare, ministrul spune că „chiar dacă alegătorii și-au exprimat deja votul, procesul electoral nu a luat sfârșit. Vom rămâne vigilenți la respectarea legii, astfel încât acest scrutin să reflecte în mod fidel și categoric voința românilor din 27 septembrie.

Disperarea unor candidați că au pierdut fotoliul de primar sau alegerile pentru consilii, nu trebuie să conducă la încălcarea legii, la fraude electorale. Este o chestiune de respect față de alegători, să știi să pierzi cu demnitate.

Sunt în politică de peste 30 de ani, am candidat, am pierdut sau am câștigat, dar am rezistat în toți acești ani pentru că de fiecare dată am respectat decizia electoratului. Asta înseamnă democrație, asta înseamnă normalitate! Știu că rezistența la schimbare poate fi mare, dar acesta este votul, este voința generațiilor pe care noi le-am crescut.

Respectați votul, respectați legea!”. 

În încheiere, ministrul Marcel Vela a informat că toate sesizările de fapte penale au fost înregistrate la parchetele competente și anchetele sunt efectuate sub îndrumarea procurorilor. De asemenea, susține ministrul, „sunt deja 3 persoane reținute pentru comiterea de fapte ilegale în contextul alegerilor locale și alte câteva sute de persoane cercetate”. 

„Îi asigur pe toți românii că suntem hotărâți ca, în toate situațiile în care au fost semnalate încălcări ale legii, să facem lumină și să aflăm adevărul”, a conchis Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel