Urmărește emisiunea live
Mircea Badea a întrerupt emisiunea cu Ciolacu. Întrebare despre Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mircea Badea a avut o intervenție în emisiunea în care era invitat Marcel Ciolacu.

Vineri seară, în cadrul emisiunii „Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3, a fost invitat Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD. La un moment dat, a intervenit prin telefon Mircea Badea.

Întrebat de Răzvan Dumitrescu când „îl va da jos pe Orban”, Marcel Ciolacu a zis: „Când voi convinge și alți parteneri politici din Parlament să susținem o moțiune de cenzură. Categoric, nu când este stare de alertă! Și când 90 la sută vă pot da informația că avem proiectul economic pe termen scurt și mediu, cu care o să mergem la președintele României după ce îl dăm jos pe Orban.”

„Cred că întrebarea corectă este nu când îl dau jos pe Orban, ci când îl pun la loc pe Orban”, a intervenit Mircea Badea.

Anterior, Mircea Badea a avut o întrebare pentru Marcel Ciolacu: „Întrebarea mea e foarte scurtă, preambulul e un pic mai lung. Am observat că președintele, cu fiecare intervenție publică, vă numește pe dumneavoastră, pe cei de la PSD: ba penali, ba corupți, și așa mai departe. Lista poate continua. Și dumneavoastră de fiecare dată ați trecut Guvernele, ați aprobat stările de urgență, de alertă, spunând mereu că este un gest de responsabilitate. (...) Unii s-ar putea gândi că ar trebui să fie responsabil și cel care solicită. Pare că discursul cu responsabilitatea merge într-un singur fel. Întrebarea mea este foarte simplă: mai aveți de gând să fiți mult timp responsabili?”

Răspunsul lui Ciolacu

„Depinde la ce anume vă referiți. În primul rând, noi am votat un Guvern... știți în ce situație. Mie nu îmi e rușine că, în acel moment de criză și pandemie, am vorbit cu colegii mei să votăm un Guvern chiar din dorința fermă de a fi responsabili și de a avea un Guvern cu drepturi depline. Ceea ce a urmat este cu totul altceva. (...) Eu v-am spus rațiunea din acel moment. Între timp, vă spun cât de responsabil e PSD. Noi, în ultimele două săptămâni, am dat două legi, inspirate din Europa. Am dat lege ca doi ani nicio companie de stat să nu mai fie vândută, văzând aceeași decizie luată în Germania, Franța, Ungaria”, a spus Marcel Ciolacu.

„Dacă credeți cumva (n.r. i se adresează lui Mircea Badea) că eu am avut o rațiune... că sunt înțeles cu Iohannis, care a spus că am vândut Ardealul sau că am afaceri de vreun fel cu Ludovic Orban pe care îl consider cea mai neinspirată propunere de prim-ministru... Mi-aș dori în acest moment să luăm știrile care erau pe televiziuni acum trei luni”, a mai zis acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel