Mircea Badea, despre știrea care a apărut peste tot: Hai să înnebunesc!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Mircea Badea
Mircea Badea
„De ce este o așa mare șmecherie?!”, a spus Mircea Badea după știrea care a apărut peste tot. 

„Atenție! Este știre peste tot, peste tot, peste tot: S-a întors Richard Branson pe Pământ! Dar unde a fost plecat? În spațiu. Ieși un pic prin spațiu, dai așa o tură aiurea, te întorci și spui: Yeey, am fost în spațiu! Dar nu am înțeles de ce este o așa mare șmecherie?!”, a spus Mircea Badea, duminică seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „În gura presei”.

„Toată lumea mă ține la curent că s-a întors Richard Branson pe Pământ, hai să înnebunesc! Și?! Adică, cu toată dragostea, fără să minimalizez orice fel de ieșire în spațiu, nu vă supărați... Ok. Și eu acum trebuie să zic wow că iese un bogat în spațiu? Pe bune?! Deci, să știți că s-a întors...”, a zis Mircea Badea. 

Primul turist în spaţiu. Zborul miliardarului Richard Branson a avut loc duminică

Branson: „Bine ați venit în zorii unei noi ere spațiale!”

Călătoria către spațiu trebuie să fie „mai accesibilă tuturor”, a declarat fondatorul Virgin Galactic, Richard Branson, în timpul unei conferințe de presă, după zborul său la bordul VSS Unity al Virgin Galactic.

„Suntem aici pentru a face spațiul mai accesibil pentru toți. Vrem să transformăm următoarea generație de visători în astronauții de astăzi și de mâine. Noi toți, pe această scenă, am avut cea mai extraordinară experiență și ne-ar plăcea dacă unii dintre voi o vor putea avea", a spus el, adăugând: „Dacă ai avut vreodată un vis, acum este momentul să-l împlinești. Aș vrea să închei spunând: bine ați venit în zorii unei noi ere spațiale!”

Aparatul de zbor Unity a fost transportat de un avion și a efectuat un zbor suborbital, la o altitudine de peste 80 de km. Viteza aparatului a fost de trei ori viteza sunetului.

Alături de Branson au călătorit la limita spațiului cinci specialişti.

La înălțimea maximă atinsă, pasagerii au experimentat imponderabilitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel